Nature Today

Natuurberichten

zondag 30 juni 2024

Afscheid bij runderen in beeld  

Bij een overleden Gallowayrund in de Gelderse Poort werd een wildcamera geplaatst. Wekenlang kwam de kudde terug.  Er werden meer dan driehonderd sociale interacties bij het kadaver waargenomen. 'Rouwen' runderen? Dat is de vraag. In elk geval pleit het waargenomen gedrag voor het vaker laten liggen van overleden grote grazers. 

30.06.2024

Lees verder

Plant & insect: moerasandijvie

Even een rondje met de kano om een verse foto van moerasandijvie te maken, was het plan. Maar mooi niet, geen enkel exemplaar gevonden. Moerasandijvie komt en gaat. Misschien komt het door z’n soms massale voorkomen dat je deze plant als 'leuk maar niets bijzonders' waarneemt — of eigenlijk niet waarneemt, terwijl de plant niet heel algemeen is.

30.06.2024

Lees verder

Natuurjournaal 30 juni 2024

Zondag Zeedag: Roze klokjes met helende werking? Hemelsblauwe kwallen op het strand.

30.06.2024

Lees verder

25 jaar Netwerk Ecologische Monitoring: paddenstoelen in bosecosystemen

Paddenstoelen hebben een sleutelrol in het functioneren van bosecosystemen en ze vormen een groot deel van de biodiversiteit. Milieu- en klimaatveranderingen hebben invloed op het voorkomen en functioneren van deze paddenstoelen en daarmee ook op de vitaliteit van onze bossen. Omdat paddenstoelen snel reageren op veranderende omstandigheden, zijn zij goede indicatoren voor ecosysteemkwaliteit.

29.06.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.