Nature Today

Natuurberichten

Wednesday, 31 March 2021

Bijen helpen in stad en dorp

'Bijen in stad en dorp'. Zo luidt de titel van een nieuwe uitgave over de bijenfauna van stedelijke gebieden, verzorgd door de Sectie Hymenoptera van de Nederlandse Entomologische Vereniging. Een schatkist van inspiratie voor iedereen die te maken heeft met stedelijk groen in de breedste zin, van gemeentelijke bermen en parken tot uw eigen achtertuin. Een PDF van dit boek is gratis te downloaden.

31.03.2021

Continue reading

Tropische zee-egels gekweekt voor herstel koraalriffen Cariben

Bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden is de zee-egel Diadema antillarum gekweekt. Deze algeneter is belangrijk voor herstel van de koraalriffen rond Saba en Sint Eustatius (Caribisch Nederland). De eerste gekweekte jonge dieren zijn afgelopen week in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam uitgezet. Doel is om deze soort op Saba te kweken om zo de zee-egelpopulaties daar een steuntje in de rug te geven.

31.03.2021

Continue reading

Natuurjournaal 31 maart 2021

Blauwe druifjes bloeien, kraai begint met broeden.

31.03.2021

Continue reading

Aanvalsplan voor een natuurinclusieve samenleving

Het versterken van het landschap met landschapselementen is niet alleen een opdracht voor boeren, maar voor iedereen. Dit zei demissionar minister Schouten na ontvangst van het Aanvalsplan Versterking Landschappelijke Identiteit van Landschapselementen. “De natuurinclusieve samenleving moet onderdeel zijn van alle omgevingsplannen. Beleid moet je niet versnipperen. Net zoals de natuur."

30.03.2021

Continue reading

LIFE Climate Forest: hoe je met klimaatslim bosbeheer de veerkracht van bossen kan vergroten

Iedereen ziet en ervaart een bos op een eigen manier. Dus als we vragen hoe het bos van de toekomst eruit moet zien, zullen de antwoorden ongetwijfeld verschillen. Toch zal er vermoedelijk één gemene deler zijn. Namelijk dat het een vitaal bos is; gezond en veerkrachtig! Hoe je daar met klimaatslim bosbeheer aan kunt bijdragen, staat centraal in het project LIFE Climate Forest.

30.03.2021

Continue reading

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.