Nature Today

Natuurberichten

Thursday, 31 March 2022

Bultrugzalm voor het eerst waargenomen in Nederland

Afgelopen zomer zijn voor de allereerste keer drie bultrugzalmen gesignaleerd in Nederland. De bultrugzalm is een Pacifische zalmsoort die oorspronkelijk alleen in de wateren tussen Noord-Amerika en Rusland voorkomt. Onzeker is nog of de opmars van deze exoot zich zal voortzetten, en of hij een bedreiging kan vormen voor de inheemse Atlantische zalm.

31.03.2022

Lees verder

Doe jij ook mee aan de Week van de Groene Tuin?

Ons klimaat verandert. Help jij mee hittestress en wateroverlast te lijf te gaan? Doe van 12 tot en met 14 april mee aan de Week van de Groene Tuin. Milieu Centraal organiseert deze week samen met vele partners. Het doel? Samen zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten vergroenen en verduurzamen. Atlas Leefomgeving doet mee. Jij toch ook? Bereid je alvast voor met de tips van Milieu Centraal.

31.03.2022

Lees verder

Kennisdag: meer biodiversiteit in wegbermen door innovaties

Meer biodiversiteit in bermen is een actueel onderwerp. Er is gelukkig veel aandacht voor het ecologisch beheer van bermen en groenstroken, maar er zijn zeker ook nog uitdagingen. Hoe voorkomen we grote negatieve impact op biodiversiteit, maar ook op milieu en bodem? Op de Kleurkeur Kennisdag Ecologisch bermbeheer gaan we hierop in en zien we mogelijke oplossingen in het veld aan het werk.

31.03.2022

Lees verder

Natuurjournaal 31 maart 2022

Let op klevende knoppen en vos heeft jongen.

31.03.2022

Lees verder

Europees sprinkhanencongres in Leiden

Op 1 en 2 april komen sprinkhaandeskundigen uit heel Europa bij elkaar bij Naturalis voor het derde Europese sprinkhanencongres. Nederland loopt voorop als het gaat om de studie en bescherming van deze bijzondere insectengroep.

30.03.2022

Lees verder

Verdwijnen van slakken op Sint Maarten

Tijdens drie bezoeken in 2015, 2020 en 2021 aan Sint Maarten zijn land- en zoetwaterweekdieren onderzocht. Slakken zijn belangrijk voor een gezonde bodem en zijn een belangrijke voedselbron voor veel soorten. Verontrustend is de bevinding dat een aantal soorten landslakken achteruitgaat. Het vermoeden bestaat dat een aantal soorten volledig zal verdwijnen als er niet snel actie wordt ondernomen.

30.03.2022

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.