bekijk webversie
Nieuwsbrief 13 december 2022
Beste lezer,

In deze nieuwsbrief leest u het belangrijkste nieuws van de afgelopen twee weken. 


Met vriendelijke groet, 

Team communicatie
Gemeente Ermelo
Lijn
In deze nieuwsbrief
Lijn
Nieuwe burgemeester Hans van Daalen vertelt...
Op vrijdag 1 december werd Hans van Daalen officieel de nieuwe burgemeester van Ermelo. Dit gebeurde na een feestelijke installatie in het Huis van Ermelo. In een interview vertelt de burgemeester over zijn loopbaan, privéleven en verwachtingen. 

Lees het interview op onze website >
Inloopavond Oude Telgterweg
De Oude Telgterweg wordt opnieuw ingericht tussen de spoorwegovergang en de Volenbeekweg. Op dinsdag 20 december houden we een 2e inloopavond, over het ontwerp van de Oude Telgterweg. U bent van harte welkom!
Lees meer >
Carbid en vreugdevuren
Wilt u tijdens de jaarwisseling een vreugdevuur maken of carbidschieten? Voor de veiligheid mag u dit alleen doen met toestemming van de gemeente. Ook moet u zich aan de spelregels houden. U kunt tot uiterlijk 21 december een ontheffing aanvragen. Lees meer >
In Ermelo komt een tijdelijke noodopvang voor asielzoekers. Meer weten?
Vraag een energiemaatje aan
Hoe bespaart u energie en geld? Bij het Duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam denken ze daarover graag met u mee! U kunt een gratis bezoek van een energiemaatje of een energiecoach aanvragen. Verlaag uw energierekening met hun tips!
Lees meer >
Lening voor duurzame woning
Weet u dat er leningen mogelijk zijn om uw woning duurzamer te kunnen maken? Er is een renteloze lening voor lage inkomens. En voor de wat hogere inkomens is er een lening met een lage rente. Beide leningen zijn bedoeld voor maatregelen om geld en energie te besparen. Lees meer >
In gesprek met inwoners
Wij werken aan een nieuwe Nota Sociaal Domein. Daarin komt te staan hoe we de meest kwetsbare inwoners ondersteunen, nu en in de toekomst. Op verschillende plekken in Ermelo vroegen wij inwoners hoe zij dit zien. We zetten de uitkomsten voor u op een rijtje. Lees meer >
Bespaar deze maand éxtra slim!
Tijdens de Eindejaars Energiebespaaractie krijgt u in december maar liefst 50% korting op energiebesparende producten. Zoals op buisisolatie, deurdrangers, slimme radiatorknoppen en nog veel meer! Deze actie loopt tot en met 31 december 2022. Lees meer > 
Hoe bestrijden we de gladheid?
Onze medewerkers werken hard om wegen en fietspaden in de gemeente veilig te houden. Dit doen wij het hele jaar door. In de komende periode letten we goed op gladheid door ijzel, bevriezing en sneeuw. Vaak komt de gladheid heel plotseling op. Wij strooien als we meten dat de wegen glad worden. Zoutkisten plaatsen we pas bij echt winterweer, met veel ijs en sneeuw.

Is er winters weer? Lees waar we strooien en zoutkisten plaatsen >
 
15
DEC
Commissie bezwaarschriften
De hoorzitting is om 14.00 uur in het Huis van Ermelo, zaal Speuld. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Neem dan contact op met het secretariaat via (085) 110 82 12. Bekijk de agenda op onze website.
17
DEC
Kerstmarkt
Kom naar de sfeervolle kerstmarkt in het centrum! Tussen 10:00 en 17:00 uur is iedereen welkom bij de vele kramen in de Stationsstraat.
19
DEC
Commissie omgevingskwaliteit
De vergadering is in het gemeentehuis, zaal Telgt, van 09.30 tot 12.00 uur. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Bel dan met de gemeente via (0341) 56 73 21. Bekijk hier de agenda (vanaf 16 december).
20
DEC
Spreekuur burgemeester
Elke dinsdag is er van 16.30 tot 17.30 uur spreekuur van de burgemeester. We plannen graag een afspraak van 10 minuten voor u in. 
Lees ook:
Geslaagde Ermelose Woondag
Vanaf 11 december nieuwe dienstregeling RRReis
Boeren verwijderen vlaggen aan (openbare) lantaarnpalen
Nieuw groen voor begraafplaats Koningsvaren
College plant jubileumgroen
Gemeentehuis
Raadhuisplein 2
3851 NT Ermelo

Postbus 500
3850 AM Ermelo
Contact
Telefoon 0341 56 73 21
Email gemeente@ermelo.nl
Website www.ermelo.nl
Volg ons op
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Afmelden nieuwsbrief
Gegevens wijzigen