Nieuwsbrief Nijmegen 12-6-2024

envelop 
 

'Berichten over uw Buurt' in uw mailbox

Inwoners van gemeente Nijmegen ontvangen vanaf 14 juni maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid. Het gaat om inwoners die 25 jaar en ouder zijn en die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid. 

Lees meer

De vondst van de maand is een groen geglazuurd zoutschaaltje
 

Vondst van de maand

In aanloop naar het nieuwe Archeologisch Depot Nijmegen en Gelderland lichten we elke maand een vondst uit het depot uit. Deze maand de vondst van Cecilia. Zij is lid van de AWN, de Nederlandse Archeologievereniging. Zij laat ons een groen geglazuurd zoutschaaltje zien. 

Lees meer

in ontvangst nemen van de BNG erfgoedprijs
 

Erfgoedprijs

De gemeente Nijmegen is de winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2024, met dit jaar als thema Post 65-erfgoed. Nijmegen krijgt de prijs omdat zij als beste met haar erfgoed omgaat en de inwoners er bij betrekt.   

Lees meer

logo gemeente Nijmegen

Deze week... 

Wethouder Cilia Daemen is aanwezig bij de opening van het vernieuwde Klompenpad Zeegsepad, burgemeester Bruls en wethouder Jean-Paul Broeren zijn aanwezig bij de Nijmeegse Haringparty en wethouder Grete Visser is aanwezig bij de start van de bouw van 36 zorgappartementen voor ouderen met dementie.

Lees meer

Vanavond in de raad 

Vanavond is het Politieke Avond en de gespreksronde staat centraal. Op de agenda staan onder andere de brief evaluatie uitvoeringsagenda dierenwelzijn, het woonfonds Nijmegen en de Nijmeegse woonagenda 2024-2029.  

Lees meer

Romeins masker
 

Masterplan Romeins Verleden

Nijmegen wil haar Romeinse erfgoed zichtbaar en beleefbaar maken en legt dit vast in het masterplan Romeins Verleden. 

Lees meer

wietplant
 

Experiment gesloten coffeeshopketen van start in Nijmegen

Vanaf maandag 17 juni 2024 mogen Nijmeegse coffeeshops starten met de verkoop van gereguleerd geteelde cannabisproducten. 

Lees meer

""
 

Ondernemers of organisaties: wij horen graag uw mening

Ondernemingen en instellingen zijn belangrijk voor Nijmegen. Als gemeente willen we graag uw mening weten over Nijmegen als vestigingsplaats en ondernemersstad. Als ondernemer weet u als geen ander wat er goed gaat, wat er mist en wat er beter kan.  

Lees meer

de waalbrug
 

Beleidsaanpak stadslogistiek

Nijmegen heeft een beleidsaanpak voor stadslogistiek opgesteld. Naar verwachting groeit de stad door naar ongeveer 200.000 inwoners. Dit betekent dat steeds meer mensen zich gaan verplaatsen in een steeds kleiner wordende omgeving. Om te voorkomen dat Nijmegen vastloopt, wordt ingezet op een mobiliteitstransitie.   

Lees meer

bewoners aan balie in stadswinkel
Gemeente Nijmegen doet onderzoek naar wat de Nijmegenaar belangrijk vindt in onze dienstverlening. U kunt helpen door een vragenlijst in te vullen over uw ervaring. Het invullen van de vragenlijst duurt maar een paar minuten en is anoniem. U kunt de vragenlijst hier invullen. Dit kan tot en met zondag 30 juni.
Twitter gemeente Nijmegen
Facebook gemeente Nijmegen
Website gemeente Nijmegen
Instagram gemeente nijmegen
Handige links
Besluitenlijst B&W  | Contact | Overheid.nl
Gemeente Nijmegen 2024

voorkeuren aanpassen | afmelden | aanmelden