Nieuwsbrief Nijmegen 18-09-2024

dansende mensen 
 

Subsidie amateurkunst

Kan uw Nijmeegse koor, theatergroep, orkest, dansclub of andere amateurkunstvereniging wel een financiële ondersteuning gebruiken? Vanaf 16 september tot en met 31 oktober 2024 kunt u subsidie aanvragen voor de jaren 2025 en 2026. Per jaar kunt u maximaal € 2.500 aanvragen.    

Lees meer

Waalhaven
 

Baggeren in de Waalhaven

Van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 25 oktober 2024 wordt er gebaggerd in de Waalhaven. Uit recente metingen blijkt dat de Waalhaven ondieper is geworden. Dit komt omdat de Waal veel zand en slib meeneemt dat bezinkt in de Waalhaven. 

Lees meer

slak op een plant
 

Doe mee met de Bodemdierendagen 

Dichtbij huis, op het balkon en in de tuin, kunt u een jungle vol bodemdieren vinden: regenwormen, slakken, pissebedden, mieren, springstaartjes en uiteraard de mol! Kleine dieren, maar onmisbaar voor een gezonde bodem en dus voor ons. 

Lees meer

logo gemeente Nijmegen

Deze week... 

Wethouder Jean Paul Broeren bezoekt ‘Faces to Jonkerbos’ een serie portretten van militairen die hier begraven zijn, wethouder Noel Vergunst is aanwezig bij de eerste editie van de kunstroute in Lent en wethouder Grete Visser is aanwezig bij de nieuwe InScience special.

Lees meer

logo gemeente Nijmegen

Vanavond in de raad 

Woensdag 25 september is het Politieke Avond en de gespreksronde staat centraal. De Politieke Avond start om 18.00 uur. Op de agenda staan onder andere het raadsvoorstel vaststelling onderdelen van het actieprogramma samenwerken met de stad en de gebiedsvisie Stationsdistrict. 

Lees meer

geld
 

Stadsbegroting 

De stadsbegroting voor 2025 van de gemeente is meerjarig sluitend en er zijn zorgvuldige keuzes gemaakt. Nijmegen staat de komende jaren voor grote uitdagingen, zoals financiële tekorten en een toenemende vraag naar zorg.

Lees meer

Kapitein Bestebreurtje
 

Tunnel vernoemd naar kapitein Bestebreurtje 

De tunnel die in Nijmegen-Noord tussen Woenderskamp en Hof van Holland onder de Generaal James Gavinsingel doorloopt, krijgt de naam ‘Kapitein Bestebreurtje’. Kapitein Arie Bestebreurtje ondersteunde operatie Market Garden die 80 jaar geleden plaatsvond.   

Lees meer

verkeersbord 30 kilometer per uur
 

Netwerkvisie 30 km als norm 

De functie van ongeveer de helft van alle Nijmeegse 50km/uur wegen wordt aangepast naar ‘stadsstraat’, waarmee de maximumsnelheid wordt aangepast naar 30 km/uur. De aanpassing moet vooral zorgen voor minder ernstig verkeersgewonden.   

Lees meer

popodium doornroosje
 

Cijfers podia in Nijmegen 

Eind 2023 heeft de gemeente samen met de 6 grootste podia onderzoek gedaan naar de cultuurdeelname in de stad. Het is de eerste keer dat bezoekers gevraagd zijn om een rapportcijfer te geven.

Lees meer

paspoort
Van 25 tot en met 27 september 2024 kunt u geen spoed paspoort aanvragen. Aanvragen voor standaard paspoorten kunnen wel worden ingediend. Kijk op de website voor meer informatie. 
Twitter gemeente Nijmegen
Facebook gemeente Nijmegen
Website gemeente Nijmegen
Instagram gemeente nijmegen
Handige links
Besluitenlijst B&W  | Contact | Overheid.nl
Gemeente Nijmegen 2024

voorkeuren aanpassen | afmelden | aanmelden