Nieuwsbrief Nijmegen 19-6-2024

iemand wordt buitengesloten 
 

Antidiscriminatie-agenda

De gemeente wil samen met Nijmeegse inwoners en organisaties aan de slag om discriminatie in de stad aan te pakken. Nijmegen wil een zorgzame stad zijn met een veilige sfeer, waarin iedereen zich veilig voelt om ervaringen te delen. 

Lees meer

persoon op Waalkade Nijmegen
 

Ziet u zichzelf als lhbtiq+ persoon?

Woont u in Nijmegen en bent u 16 jaar of ouder? Dan nodigen we u uit om uw ervaringen in de stad te delen! Hoe is het bijvoorbeeld om als lhbtiq+ persoon in Nijmegen te wonen? En wat zou de gemeente moeten doen om de acceptatie van lhbtiq+ personen in Nijmegen te vergroten?  

Lees meer

logo hackshield
 

Veilig internetten tijdens Cybercrime festival

Op zaterdag 15 juni kon het hele gezin leren over veilig internetten tijdens het Cybercrime familiefestival in de bibliotheek. Burgemeester Bruls huldigde ter plekke de top 3 HackShield Cyber Agents van Nijmegen. Zij waren de afgelopen tijd de 3 besten in het spelen van de online game HackShield.    

Lees meer

logo gemeente Nijmegen

Deze week... 

Wethouder Van Elferen en gemeentesecretaris Astrid van de Klift lopen mee met de 75-Hectometermars 2024, wethouder John Brom is aanwezig bij de Nationale Kersenparty 2024 en wethouder Cilia Daemen is aanwezig bij de lancering van de app over het koloniale en slavernijverleden van Nijmegen.

Lees meer

Vanavond in de raad 

Vanavond is het Politieke Avond en de besluitronde staat centraal. Deze avond bespreekt de gemeenteraad het koersdocument 2025 en het raadsvoorstel 1ste voortgangsmonitor 2023.   

Lees meer

zonnepanelen op dak
 

Haalbaarheidsonderzoek Energyhub

De gemeente werkt samen met andere partijen aan een Energyhub waarbij zonne-energie wordt uitgewisseld tussen woonwijken (zonnepanelen op daken) en bedrijven. Hiervoor wordt eerst een haalbaarheidsonderzoek naar grootschalige opwek van zonne-energie gedaan. 

Lees meer

logo winkelsteeg, ondernemers gezocht
 

Mogelijkheden voor ondernemers op Winkelsteeg

Binnenkort openen de deuren naar twee unieke locaties in het vernieuwende Winkelsteeg, speciaal voor (sociale/maatschappelijke) ondernemers. Het voormalige clubgebouw ‘Voor Anker’ en de voormalige kleedruimten in Park Winkelsteeg wachten op creatieve inbreng.  

Lees meer

jong plantje
 

Voortgangsbrief Bomenplan 2023

In de voortgangsbrief Bomenplan 2023 meldt het college de stand van zaken van de Uitvoeringsagenda bomen. Deze uitvoeringsagenda is eind 2021 vastgesteld.  

Lees meer

Waalbrug
 

Help onze website te verbeteren

Doe mee en help de gemeente Nijmegen! We zoeken inwoners die willen helpen om onze website te testen en te verbeteren. Het kost maar een paar minuten van uw tijd.    

Lees meer

Jan Rutger de Geest
 

Identificatieplaatje uit Tweede Wereldoorlog

Een bijzonder verhaal uit het verleden! In Nijmeegse grond worden nog steeds resten uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, zoals het identificatieplaatje van Jan Rutger de Geest. Hij was een Nederlandse militair en verzetsstrijder die zijn leven riskeerde om anderen te helpen.    

Lees meer

paspoort en ID-kaart
 

Paspoort of ID-kaart: maak uw afspraak op tijd

Heeft u binnenkort een nieuw paspoort of identiteitskaart nodig? Vraag deze dan op tijd aan! We verwachten extra drukte bij de gemeente Nijmegen. En ook al zetten we extra medewerkers in dan nóg kunnen de wachttijden oplopen.     

Lees meer

bewoner wordt geholpen in Stadswinkel
Gemeente Nijmegen doet onderzoek naar wat de Nijmegenaar belangrijk vindt in onze dienstverlening. U kunt helpen door een vragenlijst in te vullen over uw ervaring. Meedoen kan hier. Het invullen van de vragenlijst duurt maar een paar minuten en is anoniem. U kunt de vragenlijst invullen tot en met zondag 30 juni: https://nijmegen.nl/dienstverlening 
Twitter gemeente Nijmegen
Facebook gemeente Nijmegen
Website gemeente Nijmegen
Instagram gemeente nijmegen
Handige links
Besluitenlijst B&W  | Contact | Overheid.nl
Gemeente Nijmegen 2024

voorkeuren aanpassen | afmelden | aanmelden