20-5-2020

Maatregelen na persconferentie 19 mei

Het kabinet liet gisteravond weten dat per 1 juni een aantal maatregelen opnieuw versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

Lees meer

Online condoleanceregister

De gemeente Nijmegen heeft een online condoleanceregister geopend voor de slachtoffers van het coronavirus. Het register is nu online beschikbaar om te tekenen. 

Lees meer

Goed gebruik toeslagen

De gemeente Nijmegen wil Nijmegenaren met een bijstandsuitkering helpen om goed  gebruik te maken van de toeslagen waar zij recht op hebben.

Lees meer

Eerste Nijmeegse wijkwarmteplan gepresenteerd 

Hoe kunnen we huizen in Hengstdal verwarmen als we straks stoppen met het gebruik van aardgas? Wat weten we al en wat moet nog onderzocht worden? Deze vragen en meer staan centraal in het Wijkwarmteplan Hengstdal. 

Lees meer

Meldplicht kleine zeehavens 

Nijmegen is een (kleine) zeehaven. Dit betekent dat zeeschepen die de haven bezoeken, zich officieel moeten melden. Havenbedrijf Rotterdam N.V. krijgt de opdracht om deze meldingen te regelen.

Lees meer

Vanavond in de raad

Vanavond, 20 mei, is het Politieke Avond en de gespreksrondes staan centraal.  Door de maatregelen rond het coronavirus vinden de gespreksrondes digitaal plaats.

Lees meer

Anderhalve meter loket voor ondernemers 

Veel ondernemers moeten forse aanpassingen doorvoeren in hun manier van werken. Een van de gevolgen van een anderhalve meter samenleving  is dat er behoefte is aan meer ruimte. Die ruimte willen we als gemeente (letterlijk en figuurlijk) tijdelijk bieden.

Lees meer

De bibliotheek is weer open! 

Wethouder Cultuur Noël Vergunst ging er op werkbezoek. Meekijken naar hoe de bieb weer open is, en wat de bibliotheek de afgelopen periode heeft gedaan? Bekijk dan de video. Meer informatie over de openstelling van de bibliotheek

Bekijk de video (Youtube)

Deze week ... 

Op dinsdag 19 mei heeft burgemeester Bruls het 1e exemplaar ‘Vrouwen en verzet in het Rijk van Nijmegen 1940-1945’, geschreven door Anneke Nolet, in ontvangst genomen.

 


Donderdag 21 mei zijn alle gebouwen van de gemeente gesloten vanwege Hemelvaart. Dar haalt dan geen afval op en ook de milieustraat is dicht. Dar haalt uw afval op een andere dag op.  

Bekijk de afvalwijzer of download de Dar app.
Twitter gemeente Nijmegen
Facebook gemeente Nijmegen
Website gemeente Nijmegen
Instagram gemeente nijmegen
Handige links
Besluitenlijst B&W  | Contact | Overheid.nl | Privacy
Gemeente Nijmegen 2020, 
Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor deze nieuwsbrief

voorkeuren aanpassen | afmelden | aanmelden
Email Marketing Powered by Mailchimp