Nieuwsbrief Nijmegen 24-4-2024

aankondiging dodenherdenking 
 

Dodenherdenking op 4 mei

Dit jaar herdenken we de doden weer samen op het Keizer Traianusplein. Dat doen we in heel Nederland met 2 minuten stilte om 20.00 uur. In Nijmegen bieden we daarnaast een voorprogramma met een lokale herdenkingsdienst, stille tocht en kranslegging. 

Lees meer

kleed met spullen erop
 

Hergebruik op vrijmarkt Koningsdag

Op zaterdag 27 april is het Koningsdag. De vrijmarkt in het Goffertpark is van 9.00 tot 16.00 uur open. Hier kunt u van alles kopen en verkopen. Aan het eind van de dag nog spullen over? Neem deze spullen dan mee naar huis en lever ze in bij bijvoorbeeld een kringloopwinkel of op de milieustraat.   

Lees meer

brievenbussen
 

JA/JA sticker

Krijgt u de laatste tijd geen reclamefolders meer? Dat kan kloppen: vanaf 1 februari heeft u een JA/JA sticker op uw brievenbus nodig als u reclamefolders wil ontvangen. 

Lees meer

logo gemeente Nijmegen

Deze week... 

Burgemeester Bruls verzorgt de opening van de Koningsdag-activiteiten op de Goffertweide en burgemeester Bruls en wethouders Grete Visser, Tobias van Elferen, Cilia Daemen, Noël Vergunst, John Brom en Jean-Paul Broeren zijn aanwezig bij de Dodenherdenking op 4 mei.

Lees meer

Vanavond in de raad 

Vanavond is het Politieke Avond en de besluitronde staat centraal. Op de agenda staan onder andere de contouren Omgevingsvisie, en de brief aanpak gezonde jeugd en jongeren. 

Lees meer

man met rood potlood
 

Europese verkiezingen

Op 6 juni 2024 kunt u stemmen voor de leden van het Europees Parlement. De gemeente Nijmegen is voor deze dag op zoek naar stembureauleden, -voorzitters en tellers. We zoeken vooral nog mensen die als oproepkracht willen helpen. De ervaring leert dat we bijna altijd alle oproepkrachten nodig hebben.    

Lees meer

gierzwaluw
 

Alle diersoorten welkom in Nijmegen

We willen graag een klimaatbestendige stad zijn, waarin de overlast van hitte, droogte en water minimaal is, en biodiversiteit juist groot. Daarom houden we bij hoe het is met die biodiversiteit. Dat is nu vastgelegd in het ‘monitoringsplan biodiversiteit. 

Lees meer

strand met stoelen en parasol
In week 18 en 19 verschijnt er geen nieuwsbrief Nijmegen. We hebben dan vakantie. In week 20 op woensdag 15 mei zijn we weer terug en is er weer een nieuwsbrief. 
Twitter gemeente Nijmegen
Facebook gemeente Nijmegen
Website gemeente Nijmegen
Instagram gemeente nijmegen
Handige links
Besluitenlijst B&W  | Contact | Overheid.nl
Gemeente Nijmegen 2024

voorkeuren aanpassen | afmelden | aanmelden