Nieuwsbrief Nijmegen 29-5-2024

mensen die onderzoek doen 
 

Help onze website te verbeteren

Doe mee en help de gemeente Nijmegen! We zoeken inwoners die willen helpen om onze website te testen en te verbeteren. Het kost maar een paar minuten van uw tijd.  

Lees meer

man met stempotlood
 

6 juni: Verkiezingen voor Europees parlement

Donderdag 6 juni 2024 kunt u naar de stembus voor de verkiezing voor het Europees Parlement. Uw stem is belangrijk. Door te stemmen heeft u invloed op de besluiten van het Europees Parlement.  

Lees meer

verbouwing godenpijler
 

Godenpijler verplaatst

Deze week verdwijnt de godenpijler voor enige tijd van het Kelfkensbos. Dit kunstwerk van Ram Katzir en Rutger Fuchs gaat vanwege de werkzaamheden op het plein en kans op beschadigingen naar een opslag. Daar wordt het ook gerestaureerd.   

Lees meer

logo gemeente Nijmegen

Deze week... 

Burgemeester Bruls geeft het startsein voor Walk ’n Roll, een wandelevenement van Nationale Vereniging de Zonnebloem, wethouder Jean-Paul Broeren is aanwezig bij de opening van Nimma’s Playground en wethouder Noël Vergunst is aanwezig bij de start van de bouw van het Magnus complex.

Lees meer

bord vredenburgplein
 

Nieuw! Rotonde Vredenburgplein

De rotonde bij de Waterstraat, de Marialaan, Voorstadslaan en de Industrieweg heeft een naam gekregen: Vredenburgplein. Maandag 27 mei is het straatnaambord ook officieel geplaatst. Met een knipoog naar het verleden.

Lees meer

rolstoel en drempel
 

Onderzoek toegankelijkheid

De toegankelijkheid in Nijmegen voor mensen met een beperking kan op een aantal punten beter. Dat blijkt uit een onderzoek waar onder andere deze doelgroep aan heeft meegedaan. Het onderzoek werd aangekondigd in de startnotitie voor het beleid over toegankelijkheid die in 2023 werd vastgesteld.

Lees meer

sleutel nieuw huis
 

Starterslening

De starterslening is speciaal voor mensen die hun eerste woning willen kopen. De afgelopen 4 jaar is hier goed gebruik van gemaakt, maar de middelen raken op. Zeker nu is dit hard nodig voor koopstarters. Daarom willen we doorgaan met de starterslening.

Lees meer

Waalbrug
 

Stads- en Wijkmonitor 2024

Hoe gaat het met Nijmegen? De jaarlijkse Stads- en Wijkmonitor beschrijft een beeld van de stad en woonwijken op basis van statistieken, onderzoeken en peilingen over onderwerpen als economie, wonen, duurzaamheid, zorg, welzijn, gezondheid en veiligheid.

Lees meer

bromfiets
Wist u dat mensen die tussen 1 juni 2023 en 14 mei 2024 onterecht een boete hebben gekregen voor het rijden op een brom- of snorfiets op de westelijke Waalkade, hun geld kunnen terugkrijgen? Meer informatie leest u hier
Twitter gemeente Nijmegen
Facebook gemeente Nijmegen
Website gemeente Nijmegen
Instagram gemeente nijmegen
Handige links
Besluitenlijst B&W  | Contact | Overheid.nl
Gemeente Nijmegen 2024

voorkeuren aanpassen | afmelden | aanmelden