Nieuwsbrief Nijmegen 03-07-2024

 
 

Vanaf 13 juli banken langs Via Gladiola

De 4daagse komt er weer aan en we hopen dat u ernaar uitkijkt. We willen dit jaar anders omgaan met de Via Gladiola dan voorgaande jaren. Dit jaar mag u vanaf zaterdag 13 juli stoelen, banken en andere markeringen op de groenstroken langs de Via Gladiola/Sint Annastraat plaatsen om te gebruiken bij de intocht. 

Lees meer


 

Gemeente betaalt hoge eindafrekeningen energiekosten van huurders met blokverwarming

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag besloten een noodfonds-subsidie in te zetten voor huurders met hoge eindafrekeningen van blokverwarming. De gemeente betaalt de eindafrekeningen van deze huurders hiermee af. 

Lees meer


 

Kraampakket voor mensen met een laag inkomen

In Nijmegen hebben we verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Een van deze regelingen is een medisch kraampakket. 

Lees meer


 

Nieuwe look Valkhofpark 

Komende jaren gaat de gemeente het Valkhofpark restaureren en opknappen. Daarvoor is een ontwerp gemaakt. Woensdag 10 juli is er van 17.00 tot 19.00 uur een inloop in het stadhuis voor vragen over vergunningen en het ontwerp.

Lees meer


 

Meer fietshelmen op en minder hersenletsel door aanpak regionale partners 

Zo’n 60% minder kans op ernstig letsel en zo’n 70% minder kans op dodelijke hoofd-/hersenletsel bij een botsing of val als je op de fiets zit. Het enige wat hiervoor nodig is, is een fietshelm. Daarom stimuleren verschillende partijen het gebruik van een fietshelm. 

Lees meer

logo gemeente Nijmegen

Deze week... 

Wethouder Grete Visser is aanwezig bij de opening van Nemea (nieuw studentencomplex op Radboud campus) en burgemeester Bruls is aanwezig bij de boekpresentatie van het boek van Anton J. Janssen over Michel Willem Aertnijs. 

Lees meer

Vanavond in de raad 

Vanavond is het Politieke Avond en de besluitronde staat centraal. Op de agenda staan onder andere de Nijmeegse Woonagenda 2024-2029, het Woonfonds en het voorstel investerings- en exploitatiebesluit parkeergarage Winkelsteeg.

Lees meer

Op zaterdag 31 augustus 2024 vindt tussen 13.30 en 16.30 uur bij de Vasim hét vrijwilligersfeest plaats voor alle vrijwilligers die actief zijn in Nijmegen. Dit jaar wordt het Lokaal Compliment een festival voor jong en oud met een gevarieerd programma. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Vrijwilligerscentrale Nijmegen.
Twitter gemeente Nijmegen
Facebook gemeente Nijmegen
Website gemeente Nijmegen
Instagram gemeente nijmegen
Handige links
Besluitenlijst B&W  | Contact | Overheid.nl
Gemeente Nijmegen 2024

voorkeuren aanpassen | afmelden | aanmelden