Nieuwsbrief november 2015

2 years ago


Text only:

Harry Mulisch Festival, Moederdag en meer!


november 2015


webversie | afmelden | naar de website
 
 
Aanwinst literair archief Harry Mulisch


Vijf jaar na zijn overlijden is het literair archief van Harry Mulisch overgedragen aan het Letterkundig Museum.  Directeur Aad Meinderts reageert verheugd: ‘Met deze schitterende aanwinst heeft het Letterkundig Museum zijn vooraanstaande positie als hoeder van het nationaal literair erfgoed opnieuw bevestigd.’


Harry Mulisch Festival


Op 6 en 7 november vindt  op en rondom het Leidseplein te Amsterdam de derde editie van het Harry Mulisch Festival plaats. Een levendig tweedaags literatuurfestival geïnspireerd op Mulisch' universum. Met prikkelende discussies die hoofd en hart raken. Met o.a. Ellen ten Damme, Lucky Fonz III, Frieda Mulisch, Hagar Peeters, Thijs Römer en vele anderen.


Altijd Moederdag


De enige echte Moederdag valt dit jaar op vrijdag 13 november en wordt gevierd in het Letterkundig Museum. Met de spotlights op de ‘moederroman’ en bijdragen van o.a. Adriaan van Dis, Maarten ’t Hart, Kees van Kooten, Yvonne Keuls en Jan Siebelink. Mis het niet!


Museumnacht Amsterdam


Het Harry Mulisch Huis is één van de drie gastlocaties van de Amsterdamse Museumnacht op zaterdag 7 november. Met een speciale Harry!-boot en exclusieve rondleidingen door Mulisch' werkkamer. Powered by het Letterkundig Museum.


‘Omdat ik iets te zeggen had’


Momenteel te zien in het Letterkundig Museum: 'Omdat ik iets te zeggen had' . Deze vitrinetentoonstelling gewijd aan schrijfsters uit de 19e eeuw laat zien hoe interessant en vaak wars van conventies deze schrijfsters waren.


In deze nieuwsbrief:
Aanwinst literair archief Harry Mulisch
Harry Mulisch Festival
Altijd Moederdag
Museumnacht Amsterdam
‘Omdat ik iets te zeggen had’
Bezoekadres
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
T: 070-3339666
E: info@letterkundigmuseum.nl
www.letterkundigmuseum.nl
Volg ons op:

Letterkundigmuseum.nl

Categories: Training | Studies | Education Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018