‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Online versie
Hetherington headshot compressed

Artist-in-residence, orkesten, meesterwerken & MusiMatrix

Nog twee maanden en we mogen weer! In deze nieuwsbrief lees je meer over de artist-in-residence, orkesten en meesterwerken die te horen zijn tijdens November Music 2024 (8 t/m 17 november). Daarnaast vindt op 15 september in het nieuwe Theater aan de Parade MusiMatrix plaats, een muzikaal ontdekkinsparcours voor het hele gezin.

Duizendpoot Elisabeth Hetherington artist-in-residence
De Nederlands-Canadese sopraan Elisabeth Hetherington, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2024, treedt tijdens deze editie van November Music diverse malen op als artist-in-residence. NRC Handelsblad tipte haar concerten tijdens November Music 2024 deze week nog als een ‘must see’. Hetherington is onder meer te horen met Orkest De Ereprijs, Silbersee, kamerkoor Ad Parnassum en in een uitvoering van het legendarische Folk Songs van Luciano Berio met het DoelenEnsemble. In de voorstelling Euterpians van Leineroebana schittert Hetherington als zanger én danser.
Lees meer
 
KCO LR (c) Eduardus Lee

Orkesten voor het eerst op November Music

Concertgebouworkest
Het wereldvermaarde Concertgebouworkest komt op zaterdag 9 november met een speciaal programma met nieuwe muziek naar November Music. Onder aanvoering van componist en dirigent Matthias Pintscher zet het orkest koers richting de toekomst met een heerlijk en divers programma dat bestaat uit een première van een celloconcert van Liza Lim en werk van Henri Dutilleux, György Ligeti en Pintscher. In hun kielzog neemt het orkest de topcellisten Nicolas Altstaedt en Alisa Weilerstein mee. [lees meer]

Radio Filharmonisch Orkest
Ook het Radio Filharmonisch Orkest komt op zondag 10 november voor de eerste maal naar ’s-Hertogenbosch in een samenwerking met Dudok String Quartet. Op het programma staat het zelden uitgevoerde Absolute Jest van de Amerikaanse minimalist John Adams, een rollercoaster van een concerto. Verder voert het strijkkwartet het opwindende What Remains uit van Joey Roukens en vertolkt het orkest de zelden uitgevoerde Vierde Symfonie van Dmitri Shostakovich. [lees meer]
 
 
De Staat foto Floris Guntenaar LP hoes De Staat

Vuurwerk van Louis Andriessen: De Staat

Eerder deze week publiceerde de Volkskrant nog een roadmap hoe te luisteren naar De Staat van Louis Andriessen’, het meesterwerk dat je toch minstens eenmaal in je leven moet meemaken. Op woensdag 13 november is De Staat live te horen tijdens November music in een uitvoering van Asko|Schönberg & Ensemble Klang. ‘Het was Amerikaanse minimal music, maar dan met Andriessens unieke stemgeluid. Hij creëerde een radicalere vorm van minimalisme, gecombineerd met Europese avant-garde en een dosis Nederlandse lef.’ (LP-hoes Floris Guntenaar)
Lees meer
 
Musimatrix den bosch

MusiMatrix voor het hele gezin

Kom op zondagmiddag 15 september naar het nieuwe Theater aan de Parade voor MusiMatrix, een muzikaal ontdekkingsparcours. MusiMatrix is een interactieve ervaring met miniconcertjes waarbij de grenzen tussen luisteren, actief ervaren en samen performen vervagen. Kinderen worden spelenderwijs uitgedaagd om klassieke en hedendaags gecomponeerde muziek te ontdekken tijdens een muzikaal parcours dat dwars door Theater aan de Parade loopt. Ervaren workshopleiders brengen de kinderen muzikale basisprincipes bij als melodie, ritme en klankkleur.
 
Micha Hamel (c) Janita Sassen

November Music Podcast

De November Music Podcast is terug! In deze aflevering spreken we componist Micha Hamel. Dit jaar schreef hij in opdracht van November Music het Bosch Requiem Earth Workers Requiem/Jubilate. We spreken hem over zijn werkwijze en voorkeur voor het maken van avondvullende programma's en het ontstaan van dit nieuwe werk, waarvoor Micha de samenwerking heeft gezocht met beeldend kunstenaar Jonas Staal. Voor het eerst wordt Bosch Requiem in een museum gepresenteerd.
Info
 
Luister!
   
© November Music

November Music is een festival voor avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen.

Facebook    Twitter    LinkedIn    YouTube    Instagram

Gegevens wijzigen of afmelden
Verzorgd door MailingLijst