Nieuwsbrief oktober 2013

5 years ago


Text only:

NIEUWSBRIEF 3 OKTOBER 2013
Eindhoven Museum
Woord vooraf van directeur Luc Eekhout
Eindhoven Museum ‘springt over de schutting’
Met onze EMobiel gaan wij voortaan op pad om het verhaal Van begin tot Eindhoven aan iedereen te vertellen! Dit verhaal begint steeds meer vorm te krijgen en ook in ons mooie erfgoedpark kun je nu honderd generaties geschiedenis beleven. Zo is het thema De Toverlantaarn een mooi voorbeeld van bijna tweehonderd jaar lichtbeelden en andere fotografie. Iets heel anders is het slachten en opeten van de twee museumvarkens. Vanaf de prehistorie was de slachtmaand een heel normale gebeurtenis in
Brabant. Als levend museum pakken we vanaf dit jaar deze draad weer op. Immers: vlees komt niet uit de supermarkt maar van een levend dier. En uiteraard gaan we door met het verfraaien van ons erfgoedpark, zoals met het authentiek decoreren van de Adellijke hoeve van Ekkersrijt. Ook bij ons museum kunnen wij zo veelzijdig presenteren dankzij een groot vrijwilligers- en stagiairesteam dat voor en achter de schermen werkt. In de komende jaren willen we dit team flink uitbreiden. Immers: zulke
leuke activiteiten van Eindhoven Museum smaken naar meer! Kom dus ook dit najaar ons museum bezoeken!
Luc Eekhout
directeur
Mobiele presentatieruimte
Is klaar!
Collaboration O. heeft afgelopen weken enorm hard gewerkt aan de mobiele presentatieruimte. Eindhoven Museum is trots op het resultaat! De EMobiel, zoals deze genoemd wordt, is onder andere te zien in het beursgebouw tijdens de Eindhovense Marathon en op het Ketelhuisplein tijdens de Dutch Design Week!
LEES VERDER
Herfstvakantie: Doe-week
De Toverlantaarn
De grote ontwikkeling van het vastleggen, bewaren en delen van beelden en informatie komt tijdens de doe‐week ‘De Toverlantaarn’ tot leven. Waar we nu onze telefoons en camera’s gebruiken, moesten vroeger andere middelen worden gebruikt. Ga aan de slag met verschillende activiteiten en ontmoet bewoners van het vroegere Endehoven. De doe‐week ‘De Toverlantaarn’ vindt plaats tijdens de herfstvakantie van 12 t/m 20 oktober 2013.
LEES VERDER
Het varken is dood, lang leve het varken!
Themaweekend
In het weekend van 26 en 27 oktober gaan we op historische wijze afscheid nemen van onze twee varkens houtje en touwtje. Eindhoven Museum wil hiermee laten zien hoe belangrijk het houden en slachten van dieren vroeger was om in eigen primaire behoeften te kunnen voorzien, zoals het creëren van een voedselvoorraad om te overwinteren. Naast de educatie rol, met vele verschillende activiteiten en demonstraties, wordt er op 26 oktober een viergangendiner in middeleeuwse stijl georganiseerd in
Herberg 'Den Bonten Os'. Inschrijven voor het diner kan nog tot 20 oktober. Wees er snel bij want er zijn nog maar 10 plaatsen beschikbaar!
LEES VERDER
Zet alvast in je agenda
Winterseizoen
Maandag 28 oktober sluit het museum zijn deuren voor het winterseizoen. Voor kinderfeestjes en groepen blijft het Erfgoedpark het hele jaar op afspraak geopend. Voor evenementen in het winterseizoen, houd onze evenementenkalender in de gaten!
LEES VERDER
Adellijke Hoeve in nieuw jasje
Make-over
De Adellijke Hoeve wordt opnieuw beschilderd. Schilders in authentieke klederdracht gaan op middeleeuwse wijze te werk met historisch correcte verfmaterialen.
LEES VERDER
Last-minute tip
Galliërs en Germanen
Wil je even terug naar onze voorouders in de Romeinse Tijd? Bezoek Eindhoven Museum op zaterdag 5 en zondag 6 oktober en ontmoet de Galliërs en Germanen. Er worden kindervechttrainingen georganiseerd en er vinden tal van demonstraties plaats.
LEES VERDER
Eindhoven Museum
Boutenslaan 161 B
5644 TV Eindhoven
(040) 252 22 81
Volg Eindhoven Museum
www.eindhovenmuseum.nl
Afmelden
Openluchtmuseum-eindhoven.nl

Categories: Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018