Nieuwsbrief Art.1 Midden Nederland / Oktober 2018
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie

UITNODIGING 27/10: LANCERING BITTERZOETE ROUTE 


De Bitterzoete Route is een straatnamenwandeling in de Utrechtse wijk Lombok met het doel te informeren, de bewustwording te vergroten en het gesprek op gang te brengen over de koloniale geschiedenis. De afgelopen maanden is door de werkgroep Gepeperde Straten (bestaande uit o.a. wijkbewoners, Art.1 Midden Nederland, Universiteit Utrecht, Gemeente Utrecht en een aantal mensen op persoonlijke titel) hard gewerkt aan het realiseren van de route, beschrijvende teksten en de website. Op zaterdag 27 oktober a.s. is de officiële lancering en u kunt daarbij zijn. 

lees meer>

BUSBEDRIJF KEOLIS KRIJGT STEVIGE KRITIEK OP OMGANG MET ROLSTOELGEBRUIKERS 


Het College voor de Rechten van de Mens uit in een recent oordeel stevige kritiek op busbedrijf Keolis (voorheen Syntus) over diens omgang met rolstoelgebruikers. Een man uit Amersfoort spande hierover een zaak aan nadat hij onder andere meerdere malen niet werd geholpen door de buschauffeurs. Keolis maakt hiermee verboden onderscheid op grond van handicap, aldus het College. 

lees meer>
In het kader van Bi Visibility Day speelde Rick Pullens op 21 september jl. zijn voorstelling 'Rood', over de meerstemmigheid van de liefde. Bekijk HIER de foto's van deze avond die wij organiseerden in samenwerking met Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBI).

RESULTATEN PINKPANEL 2018

 

Uit de resultaten van PinkPanel 2018 blijkt dat 42% van de ondervraagden aangeeft recent ervaring te hebben met discriminatie, intolerantie of een onveilig gevoel. PinkPanel meet het veiligheidsgevoel en de discriminatie-ervaringen van lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse (LHBTI) personen. Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) nam de enquête af binnen haar werkgebied, de provincie Utrecht.

lees meer>

JONGVOLWASSENEN MET LVB WILLEN ZELF HUN GELD BEHEREN

 

Ook jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking willen graag zelf hun eigen financiën beheren. Ze kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken. Bijvoorbeeld door eenvoudigere taal op formulieren en sociaal professionals die zich over hun schroom om over geld te praten, heen zetten.

lees meer>

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

DISCRIMINATIE MAAKT LETTERLIJK ZIEK 


Er zijn genoeg redenen om discriminatie af te keuren, maar een daarvan blijft onderbelicht: discriminatie maakt lichaam en geest ziek. Dat blijkt ook uit Nederlands onderzoek, maar deze conclusie dringt nog niet helemaal door in de medische wereld. 

lees meer>

REGENBOOG MONITOR 2018

 

COC Midden-Nederland presenteerde op Coming Out Dag, de Regenboog Monitor 2018. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart tekende het COC in 26 gemeenten in Midden-Nederland met diverse politieke partijen een Regenboog Stembusakkoord. In deze rapportage wordt beoordeelt in hoeverre ondertekenaars daadwerkelijk in actie zijn gekomen na hun handtekening.

lees meer>

KIJKTIP: TOEN MA NAAR MARS VERTROK

 

De documentaire 'Toen Ma naar Mars vertrok' is een portret van filmmakers en broer en zus Abdelkarim en Asma El-Fassi over hun moeder Noha, die decennia geleden Marokko verliet om herenigd te worden met haar man Ali, die eerder als expat naar Nederland kwam. Hoewel Noha nooit heeft kunnen aarden in Nederland, klampt zij zich vast aan haar gezin in het kleine stukje aarde dat Oost-Souburg heet. Terwijl ze geleidelijk haar negen kinderen het huis ziet verlaten, blikt ze terug op haar leven.

lees meer>
Niet weten hoe je iemand aan de balie of aan de telefoon moet aanspreken. Het kan zorgen voor pijnlijke situaties. Voor publieke dienstverleners is er nu de 'E-learning contact met Transgender personen in de publieke dienstverlening'. De training is gratis te volgen via: https://bit.ly/2yhrDN0
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING

AGENDA

27/10/2018 Lancering Bitterzoete Route
02/11/2018 Week van de Dialoog
05/11/2018 Week van Respect
03/12/2018 Dag van Mensen met een Beperking
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN

VACATURES


 
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2018 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp