NIEUWSBRIEF

Oktoner 2019
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie

LAATSTE REMINDER UITNODIGING 'INCLUSIEF SINTERKLAASFEEST', AANSTAANDE ZONDAG 3 NOVEMBER IN TIVOLIVREDENBURG
 

Ben jij voor het vieren van een inclusief Sinterklaasfeest maar weet je nog niet hoe? Bij deze bijeenkomst komen er verschillende sprekers en geven we je handvatten voor een nieuw Sinterklaasfeest. We bespreken het waarom van de verandering, laten diverse goede praktijkvoorbeelden zien, reiken verschillende gespreksmethodieken aan én geven praktische tips. De moderatie is in handen van presentatrice Gerda Havertong

Wij zijn onderdeel van het Utrechtse Pieten Pact, die dit programma organiseert in samenwerking met TivoliVredenburg en SSOU (De Utrechtse Intocht Organisatie). Wanneer is het? Aanstaande zondag 3 november van 13.00 - 15.00 uur in TivoliVredenburg, toegang gratis, graag wel reserveren via tiv.re/sinterklaasfeest.

Je bent van harte uitgenodigd!
Wij stellen het op prijs als je deze uitnodiging doorstuurt naar andere belangstellenden.

WIJ ZIJN NU OOK BEREIKBAAR VIA WHATSAPP


Heb jij een vervelende situatie gezien of meegemaakt? Je kunt het ons nu ook laten weten via WhatsApp! Onze hulp is dichterbij dan je denkt. 
 

KABINET GAAT DISCRIMINERENDE WERKGEVERS BEBOETEN 



Goed nieuws: het kabinet gaat werkgevers die discrimineren aanpakken! 
Heb jij het gevoel dat je gediscrimineerd bent op de arbeidsmarkt? Meld het ons.


lees meer>

DISCRIMINATIE AANPAKKEN: 3 GOUDEN TIPS VOOR ELKE GEMEENTE


Als antidiscriminatiebureau werken wij veel samen met gemeentes om discriminatie te voorkomen en aan te pakken. Welke aanpakken werken voor gemeentes het best? KIS geeft je drie gouden tips!

lees meer>

VUL DE ENQUETE HIER IN. 

Op 11 oktober vierden wij coming out day. Wat waren wij blij om te zien dat meerdere organisaties en bedrijven daar aandacht aan schonken! Wij waren aanwezig in Utrecht en Amersfoort bij het hijsen van de regenboogvlag en we gaven in Amersfoort twee workshops over hoe om te gaan met discriminatie en wat je doet na een vervelende ervaring. 

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

Van 7 tot 11 oktober was de week van de toegankelijkheid! In het kader hiervan wilden wij het verhaal van Suzan met jullie delen. Suzan is geweigerd in een restaurant vanwege haar hulphond Patsy en maakte hier melding van bij ons. Wat is het verhaal van Suzan? Mag je zomaar een hulphond weigeren? En hoe hebben wij deze melding opgepakt? Lees het via deze link.
Word jij onze nieuwe directeur?

Voor ons team zijn we opzoek naar een energieke en betrokken directeur voor 28 uur per week. Bekijk de volledige vacature HIER en reageer vóór 18 november. 
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING

AGENDA

03/11/2019 Naar een inclusief sinterklaasfeest
05/11/2019 Dialoog-bijeenkomst Veenendaal
10/11/2019 Human Library Utrecht
19/11/2019 Kennisdeling inclusie onderzoek
10/12/2019 Evenement mensenrechten
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN

VACATURES

Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2019 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp