NIEUWSBRIEF

oktober 2020
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie


Oordeel College voor de Rechten van de Mens: gemeente De Ronde Venen discrimineert in woonwagenbeleid
 

Het College voor de Rechten van de Mens heeft geoordeeld dat het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente De Ronde Venen drie personen heeft gediscrimineerd op grond van ras in hun zoektocht naar woonwagenstandplaatsen. Art.1 MN heeft de verzoekers ondersteund in deze zaak, nadat zij een melding hadden gedaan bij het meldpunt voor discriminatie.

Lees meer >


LANCERING MELDPLATFORM #WEBLIJVENONSZELF
 

Samen met COC Midden-Nederland hebben we het meldplatform #WeBlijvenOnszelf gelanceerd. Met dit meldplatform willen wij aan de LHBTI+-gemeenschap het belang benadrukken van het melden van discriminatie-incidenten zoals uitgescholden worden, bedreiging en geweld. Alleen door het doen van meldingen en aangiften komt er inzicht in de grootte van dit probleem en kan er nieuw beleid worden gemaakt. Zodat we hopelijk uiteindelijk allemaal onszelf kunnen zijn in de openbare ruimte.

Lees meer >

EMMY EN HUGO VAN GSA NETWERKEN IN AMERSFOORT #JIJTELTMEE


Emmy en Hugo hebben zich sterk gemaakt voor inclusief beleid op hun middelbare scholen. Door middel van het GSA Netwerk (Gender Sexuality Alliance) op hun school hebben ze onder andere gezorgd voor genderneutrale toiletten en betere representatie in de schoolvakken. Ter ere van Diversity Day en Coming Out Dag vertelden ze over hun ervaringen en aspiraties. 

Bekijk hier de video (op Facebook) >
 
Doe ook mee aan de #jijteltmee campagne
FOTO'S COMING OUT DAG IN AMERSFOORT

Op 9 oktober werd in een beperkt gezelschap Coming Out Dag gevierd in het gemeentehuis van Amersfoort. Onze collega Miny droeg een persoonlijk gedicht voor, de wethouder Cees van Eijk hees de regenboogvlag en de Derk Koetje Award werd uitgereikt aan Marcel Bakker.

Bekijk hier alle foto's (op Facebook) >

Lees het gedicht >

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

VERDACHTE VRAGEN BIJ SOLLICITATIEGESPREK


Tijdens een sollicitatiegesprek mag de potentiële werkgever niet alle soorten vragen aan je stellen. Er zijn een aantal vragen die niet relevant zijn voor het beoordelen van jouw geschiktheid voor de functie en die kunnen leiden tot discriminatie. Wat voor soort vragen zijn dat? Hoe kan je het beste omgaan met dergelijke vragen? In ‘Verdachte vragen tijdens het sollicitatiegesprek’ staat precies wat wel en niet mag!

Lees meer >
VERSLAG 'ALLE MELDINGEN TELLEN MEE' 

Op zaterdag 19 september 2020 organiseerden wij een dialoogsessie 'Alle meldingen tellen mee', waar we de kansen en mogelijkheden verkennen om Chinese/Aziatische organisaties en burgers in Utrecht te ondersteunen in hun strijd voor inclusie en gelijk behandeling. 

Lees meer>

OUDERS WETEN ONVOLDOENDE OVER SEKSUELE GEAARDHEID


Nederlandse ouders missen vaak de kennis om met hun kinderen een goed gesprek te voeren over seksuele geaardheid of genderidentiteit. Dat komt naar voren uit een peiling die het ministerie van Volksgezondheid heeft laten doen.


Lees meer>
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING

AGENDA


01/11/2020: Vervolgbijeenkomst 'Utrecht is ook mijn stad'
02/11/2020: Hoe verder na Black Lives Matter?
08/11/2020: Herdenking Kristallnacht
09/11/2020-15/11/2020: Week van Respect
20/11/2020: Internationale Transgender Gedenkdag
25/11/2020: Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN

VACATURES


We hebben momenteel geen vacatures.
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2020 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp