Openen in browser

        

Opnieuw een besmettingsrecord, maar op de intensive cares blijft het rustig

Alweer is in onze provincie een nieuw coronabesmettingsrecord gevestigd. In de afgelopen zeven dagen noteerde het RIVM 63.405 Brabantse meldingen, tegenover 40.592 een week eerder. De instroom van nieuwe coronapatiënten in de ziekenhuizen stijgt, net als de totale coronabezetting. Op de intensive care blijft het aantal patiënten zelfs na weken van besmettingsrecords dalen.

Lees meer

Coronanieuws: 19.379 besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

3 Uurkes Vurraf en Kleinfisjenie Café: zo viert Omroep Brabant carnaval

Voor de 33e keer is 3 Uurkes Vurraf de traditionele start van carnaval, een jubileumjaar in carnavalsland. Vanwege de coronamaatregelen wordt dat opnieuw gevierd met een 'digitale editie', zonder publiek. Vrijdag 25 februari vanaf drie uur kan iedereen vanuit de eigen versierde huiskamer genieten van de aftrap van het carnaval in Brabant. Kleinfisjenie!

Lees meer

Man en vrouw gewond bij steekpartij in huis in Best

Een man en een vrouw zijn maandagavond gewond geraakt bij een steekpartij in een huis in Best. De man, volgens de politie de vermoedelijke dader, is er ernstig aan toe. Hij ligt in het ziekenhuis en is niet aanspreekbaar.

Lees meer

Over twee weken pas duidelijkheid over carnaval: 'Houd moed'

Over twee weken hopen de burgemeesters meer duidelijkheid te hebben over hoe carnaval dit jaar gevierd kan worden. Dat blijkt na het carnavalsoverleg van meerdere burgemeesters en justitieminister Dilan Yesilgöz. "Houd moed", zegt burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch na het overleg tegen alle carnavalsvierders.

Lees meer

Eindhoven aan zee: kijkers lachen om verspreking NOS-presentator Rob Trip

Heeft storm Corrie maandag de kustlijn een heel eind naar het zuiden verlegd? NOS-presentator Rob Trip liet de kijkers van het achtuurjournaal in verwarring achter nadat hij 'voor de kust bij Eindhoven' zei, in plaats van 'voor de kust bij IJmuiden'. De kijkers kunnen er wel om lachen.

Lees meer

112-nieuws: gewonde bij steekpartij • dronkaard rijdt zich vast in zandberg

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Johan Vlemmix brengt kaviaar van 100.000 euro naar prinses Beatrix

Johan Vlemmix is maandagmiddag naar prinses Beatrix getogen om een speciaal cadeau te overhandigen. Samen met ondernemer Salar Azimi stond hij aan de poort van kasteel Drakesteyn in Lage Vuursche met een doosje kaviaar van 100.000 euro.

Lees meer

Motorcrosser Jeffrey Herlings loopt flinke voetblessure op in Spanje

Jeffrey Herlings heeft maandag in Spanje een flinke voetblessure opgelopen. Een dag nadat hij in Montearagon het Spaanse kampioenschap had gewonnen, raakte hij geblesseerd tijdens een training. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de kwetsuur van de motorcrosser is en of zijn seizoenstart in de MXGP over drie weken in gevaar komt.

Lees meer

Precies 69 jaar geleden eiste de zee van 247 Brabanders het leven

In de polders achter de voormalige zeedijk in West-Brabant bestaan er nog altijd eigenlijk maar twee periodes in de geschiedenis. Die van voor en die van na de watersnoodramp van 1953. In de nacht van 31 januari op 1 februari sloeg het noodlot toe. Een combinatie van springtij en een noordwesterstorm deden de dijken bezwijken. 247 Brabanders verdronken.

Lees meer

Annie krijgt haar boosterprik aan huis: 'Maar ik wil geen bijwerkingen'

GGD Hart voor Brabant in Veghel heeft een mobiel prikteam dat aan huis de boosterprik komt zetten bij mensen die zichzelf door medische redenen moeilijk kunnen verplaatsen. Eerst heeft het team de verpleeghuizen bezocht en nu zijn thuiswonende ouderen aan de beurt. En die zijn erg blij met deze prikservice aan huis. Bijvoorbeeld Annie en Wim.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan