Openen in browser

        

Striptease voor de rechter: feestcafé ontspringt nog even de dans

Het is een bijzonder gezicht. De rechter staat samen met drie advocaten over een laptop gebogen om een filmpje te bekijken van een striptease op de bar van dans- en feestcafé De Carrousel in Den Bosch. Omdat er geen evenementenvergunning was voor de stripteaseact, vindt burgemeester Mikkers dat de eigenaar zijn horecavergunningen moet inleveren. De uitspraak van de rechter laat nog wel even op zich wachten. Dat betekent dat de zaak voorlopig open mag zodra de coronaregels dat toelaten.

Lees meer

Alle medaillewinnaars worden Ridder, maar Lidewij Welten wordt Officier

Alle Nederlandse medaillewinnaars zijn tijdens de huldiging van het olympische team in Den Haag geridderd. Hockeyster Lidewij Welten werd in 2012 al benoemd tot Ridder, ze is nu bevorderd tot Officier.

Lees meer

Gifschip ligt weer aan de ketting: geen toestemming voor overladen

Gifschip Semper Spera dat sinds maandag vanuit Veghel op weg was naar Flevoland, ligt opnieuw aan de ketting. Het is geladen met tarwe, dat in het baggerdepot IJsseloog in het Ketelmeer zou moeten worden ontgast en overgeladen.

Lees meer

Illegale prostitutie in 46 sekshuizen en 7 hotels bij controles in Tilburg

In 46 huizen en zeven hotels in Tilburg is het afgelopen half jaar illegale prostitutie vastgesteld. Daarbij moet niet meteen gedacht worden aan uitbuiting en mensenhandel. Toch gaat het wel om serieuze overtredingen, zoals onveilige werkomstandigheden, maar ook verboden wapenbezit kwam voor. Bij 10 tot 15 procent van de gevallen hadden controleurs ernstige zorgen dat er meer speelde op de achtergrond.

Lees meer

Laurien wil de ultieme uitvaart, omdat je maar 1 keer doodgaat

YOLO, je leeft maar één keer, is een term die wordt gebruikt om alles uit het leven te halen en er elke dag een feestje van te maken. De dood hoort bij het leven en omdat je ook maar één keer doodgaat, vindt Laurien Schroten uit Tilburg het belangrijk dat mensen de ultieme uitvaart regelen. #YODO is een workshop vol met humor, ironie en inzichten waarin Laurien een andere kijk geeft op de uitvaart en de dood.

Lees meer

Vrouw zwaargewond na botsing met busje in De Mortel

Een vrouw is met haar auto op een busje gebotst toen ze maandagavond op de Doctor de Quayweg bij De Mortel reed. De vrouw raakte hierbij zwaargewond.

Lees meer

Coronanieuws: 275 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

Ook deze dinsdag houden we je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen omtrent het coronavirus, in én buiten Brabant.

Lees meer

E-stepper moet zijn dure elektrische step aan de politie geven

De politie heeft in Berghem een elektrische step in beslag genomen . De bestuurder werd eerder op de dag al beboet omdat hij zonder kentekenplaat reed.

Lees meer

Geen boetes uitgedeeld bij coronacontrole vakantiegangers op A67

De Koninklijke Marechaussee heeft maandag bij een controle op de A67 bij Bladel geen boetes uitgedeeld omdat reizigers geen geldig coronabewijs bij zich hadden. Hoewel mensen al vanaf zondag gecontroleerd konden worden op zo'n bewijs, werd dit maandag pas voor het eerst gedaan.

Lees meer

Bommenwerper 'vliegt' door Oorlogsmuseum Overloon

Een Lancaster, een zware bommenwerper, kun je vanaf deze week door het Oorlogsmuseum in Overloon zien vliegen. Tenminste wanneer je als bezoeker van het museum de speciale 'Lancaster NN775 Overloon'-app downloadt. Via je smartphone kun je dan het gigantische toestel van 21 bij 31 meter in 'volle vlucht' bekijken.

Lees meer

Agent laat de stad ontwaken met gevoelige pianomuziek: 'Ook dit is politie'

Een druilerige en rustige dinsdagochtend in Breda kan wel wat bijpassende muziek gebruiken. Dat moet de vroege diender gedacht hebben toen hij rond halfzes door het NS-station in Breda liep.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan