Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Waslijst aan misstanden op Koninklijke Militaire Academie blijft maar groeien [OVERZICHT]

Het blijft maar mis gaan op de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Pesten, geweld, seksuele intimidatie: steeds opnieuw komt een voorval aan het licht. Al in 2010 concludeerde het ministerie van Defensie wangedrag op de opleiding. Maar nog steeds kent de KMA een waslijst aan misstanden. Een greep uit de voorvallen van afgelopen jaren.

Lees meer

Nieuwe eigenaar legt bijna 8 ton neer voor Gemerts politiebureau

Wie het oude politiebureau in Gemert heeft gekocht is nog niet bekend, maar de koper heeft er in ieder geval bijna 8 ton voor over. Het pand werd dinsdagmiddag binnen een uur geveild.

Lees meer

Waarom is het in Breda altijd 12 uur?

Eerst moesten de Bredanaars het maanden stellen zonder klok, omdat het uurwerk van de Grote Kerk werd gerestaureerd. En nu hangt er wel een wijzerplaat, maar die doet het niet. Wie in de binnenstad van Breda naar boven kijkt, ziet dat het altijd 12 uur is. En ook de vrolijke noten van het carillon klinken een stuk minder. Dat moet volgens beiaardier Paul Maassen niet te lang duren. “Het is cultureel erfgoed en daar moet je niet lichtzinnig mee omspringen.”

Lees meer

Extreem gewelddadige overval op hoogbejaarde vrouw: justitie zoekt nog steeds naar twee verdachten

Justitie is nog altijd op zoek naar een van de mannen die vorig jaar oktober een 89-jarige vrouw in Eindhoven met bruut geweld overvielen. Het tweetal beroofde de vrouw van al haar spaargeld. Ze overgoten haar met een vloeistof en dreigden haar in brand te steken. Ook een handlanger die buiten op de uitkijk stond, is nog spoorloos.

Lees meer

Drugsboot Moerdijk van Mexicaans kartel? 'Bullshit!'

De schipper van de drugsboot, die in mei in Moerdijk is ontdekt, zegt dat hij zelf geen drugs heeft gemaakt. Hij heeft zijn boot alleen verhuurd aan de Mexicanen. Intussen zeggen de andere advocaten in het proces dat dit allemaal niks te maken heeft met een Mexicaans drugskartel.

Lees meer

Moord op Linda van der Giesen op parkeerplaats van ziekenhuis: 'Laat straf voor John F. staan'

De straf voor John F. voor de moord op zijn 28-jarige ex-vriendin Linda van der Giesen, moet in stand blijven. Dat adviseert de advocaat-generaal aan de Hoge Raad, waar F. tegen het vonnis in cassatie was gegaan. Het gerechtshof in Den Bosch legde de man uit Zevenbergen twaalf jaar cel en tbs op, omdat hij zijn ex met voorbedachten rade zou hebben gedood.

Lees meer

Levenslang in de cel? Koop het politiebureau in Gemert

Wil jij de rest van je leven in een politiecel doorbrengen? Als je de hoogste bieder wordt tijdens een online veiling, kun je de nieuwe eigenaar worden van het oude politiebureau in Gemert.

Lees meer

Veiligheidsmaatregelen bij spoorwegovergang in Oss na meerdere ongelukken

Er worden veiligheidsmaatregelen getroffen bij de spoorwegovergang aan de Waalkade, bij de productielocatie van Agrifirm, in Oss. Dit nadat er meerdere ongelukken gebeurde. Onder meer komt er betere verlichting en worden bomen weggehaald om de situatie overzichtelijker te maken.

Lees meer

Rel rond naaktfoto's van leerlingen en 'heftige' filmpjes op Snapchat: 'Ze gaan heel Veghel rond'

Jongeren van het Fioretti College en Zwijsen College in Veghel zijn geschokt door de naaktfoto's van mede-leerlingen die via Snapchat circuleren op internet. Het gaat om foto's waar leerlingen naakt te zien zijn, maar ook om nepfoto's waar de namen van kinderen bij zijn gezet, terwijl ze het niet zijn. De meeste foto's zijn onherkenbaar gemaakt. In totaal worden de namen van dertig leerlingen genoemd.

Lees meer

Actievoerders Meat the Victims leggen zich niet neer bij straf voor stalbezetting Boxtel

De juridische strijd na de Boxtelse stalbezetting in mei van dit jaar, is nog niet gestreden. Advocate Ineke van den Brûle gaat namens een aantal activisten van Meat the Victims beroep aantekenen.

Lees meer

Lavey Houtveen (16) vermist, meisje vertrok met smoes uit instelling in Goirle

De politie is op zoek naar de 16-jarige Lavey Houtveen. Het meisje vertrok dinsdag 5 november vanuit een instelling in Goirle, maar is sindsdien niet meer gezien.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant