Openen in browser

        

Vaste campinggasten woest omdat ze weg moeten voor natuurresort

De vaste campinggasten van Klein Oisterwijk kunnen er niet van slapen: ze moeten na tientallen jaren verkassen. Eigenaar Ernst Jonkers wil namelijk een nieuwe weg in slaan met zijn camping. De camping met chalets en jaarplaatsen wordt een ecologisch natuurresort. "Dit was mijn uitje, al vijftig jaar. En dat is nu weg", vertelt een verdrietige maar ook woeste Trudy.

Lees meer

Verkeersles op de de skelter: 'Buitenles is goed voor de hersenen'

Voor de kinderen van groep vijf van basisschool het Kwikveld in Empel is het bepaald geen straf om op de Nationale Buitenlesdag buiten in het zonnetje verkeersles te krijgen. Lekker racen op de skelter in plaats van met de neus in de boeken. Buiten les krijgen is volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed voor de hersenen en zou veel vaker moeten gebeuren.

Lees meer

Vrouw en baby komen goed weg bij ongeluk met bakwagen

Op de Cereslaan in Oss is dinsdagmiddag een bakwagen gebotst tegen een auto met daarin een vrouw en een baby. Het ongeluk gebeurde iets voor halfeen. De schade aan beide wagens was flink. Het wegdek lag bezaaid met brokstukken.

Lees meer

Gewapende overval op gezin met zes kinderen in Sint-Oedenrode

De bewoners van een huis aan de Beukenstraat in Sint-Oedenrode zijn dinsdagochtend overvallen. Rond kwart voor zes drongen twee overvallers via de achterkant het huis binnen en bedreigden het gezin met zes kinderen met een vuurwapen.

Lees meer

Coronanieuws: 1041 nieuwe besmettingen in Brabant gemeld

Ook deze dinsdag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Vermiste hond Lola duikt op, naar Pleun wordt gezocht in het donker

Een van de twee vermiste honden van Jacques Hoffmans en zijn vrouw uit Netersel is terecht. Lola, een heidewachtel, werd door een oplettende omwonende opgemerkt in Driehuizen. "Geweldig nieuws", zegt Jacques, maar Pleun, hun labrador, is nog altijd zoek. "We gaan vanavond terug om met een speurhond Lola's spoor te volgen. In de hoop dat we Pleun dan nog tegenkomen."

Lees meer

Bram (14) en zijn vrienden deden een 'Tour du Mac' langs zes McDonald's

Een lekker eind fietsen, nu er toch weinig kan in coronatijd? Prima, dachten Bram (14) uit Hoogeloon en zijn vrienden, maar dan wel met friet en hamburgers. Ze legden op de fiets een parcours van 81 kilometer af langs zes McDonald's-vestigingen in en rond Eindhoven. Het Tiktok-filmpje van hun ‘Mac-marathon’ is al ruim 300.000 keer bekeken. "We krijgen heel veel reacties van mensen die het ook willen gaan doen."

Lees meer

Dode man gevonden voor de ingang van ETZ in Waalwijk

Bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) aan de Kasteellaan in Waalwijk is maandagavond een dode man gevonden. Volgens de politie is de man niet door een misdrijf om het leven gekomen, maar had zijn dood een medische oorzaak.

Lees meer

Zoveel coronaboetes zijn er in jouw gemeente uitgeschreven

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft de politie al bijna 113.000 coronaboetes uitgeschreven. Het grootste gedeelte van die boetes ging naar mensen die de avondklok overtraden. In onze provincie spant Bergen op Zoom de kroon: daar kregen 714 mensen het afgelopen jaar een coronaboete.

Lees meer

Politie vindt 300.000 euro contant in huizen van cybercriminelen

In twee huizen aan de Cipresberg en de Erasmuslaan in Roosendaal heeft de politie maandag 300.000 euro cash gevonden. De huizen zijn van twee mannen die waarschijnlijk hun geld verdienen met cybercriminaliteit.

Lees meer

Huisartsen platgebeld om plek op wachtlijst voor coronaprik

Huisartsenpraktijken in Brabant worden vaak tientallen keren per dag gebeld door mensen die graag een plek op de wachtlijst willen voor een coronaprik. De bellers hopen dat er aan het eind van de dag restjes van het vaccin over zijn. Omroep Brabant maakte een rondgang langs een aantal huisartsen om te vragen of dat zin heeft en of ze sowieso een wachtlijst hanteren.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant