Openen in browser

        

Coronanieuws: basisscholen week eerder dicht, 2330 nieuwe besmettingen

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Joris' leven staat stil door Long COVID: 'Iedereen knapte op, maar ik niet'

Joris van Caulil uit Berkel-Enschot is 42 en in de bloei van zijn leven. Tenminste dat is de bedoeling. Long COVID zorgt ervoor dat zijn leven stilstaat. Tintelende vingers, pijn aan schouderbladen en bovenbenen en moeite met prikkels van buitenaf. Zomaar wat klachten die je kunt krijgen als je corona hebt gehad en steeds maar niet beter wordt.

Lees meer

Levensgevaarlijke drugstrucks in woonwijk: cel- en taakstraf

Een van de mannen die achter twee 'drugstrucks' in een Eindhovense woonwijk zaten, moet vier maanden de cel in. Zijn kompaan moet een werkstraf van 240 uur uitvoeren. In twee dagen tijd doken in 2018 in de Eindhovense Offenbachlaan twee vrachtwagens op met daarin chemicaliën. Eén daarvan vloog in brand, uit de andere lekte chemisch drugsafval in de grond.

Lees meer

Brommerrijder zwaargewond naar ziekenhuis na botsing

Een man of jongen op een brommer is dinsdagmorgen in Hapert zwaargewond geraakt nadat hij werd aangereden door een automobilist. Dat gebeurde op de Ganzestraat.

Lees meer

Arrestatieteam valt huis binnen in Best, bewoner opgepakt

Een arrestatieteam is maandagavond een huis binnengevallen aan de Speldenmaker in Best. De bewoner van het huis is daarbij aangehouden. "Hij vertoonde verward gedrag en vormde een mogelijk gevaar voor zichzelf én anderen", laat de politie weten.

Lees meer

Ruim 1100 kilo illegaal vuurwerk gevonden in een bestelbus in Cuijk

De politie heeft maandagavond 1100 kilo illegaal vuurwerk gevonden in een bestelbus in Cuijk. Dat meldt de politie. Tientallen dozen werden rond acht uur in beslag genomen. Het gaat onder andere om zogenaamde shells en step cakes.

Lees meer

Miriams missie is geslaagd: honderd hamsters verzameld voor lotgenootjes

Het is Miriam van Oorschot uit Hoeven gelukt: de afgelopen maanden verzamelde ze maar liefst honderd kersthamsters, die van de welbekende supermarktketen. Niet voor haarzelf, maar voor lotgenootjes die strijden tegen een eetstoornis en de feestdagen alleen in een kliniek doorbrengen. “Die verdienen een warme knuffel.”

Lees meer

Arrestatie na reeks aanslagen en bedreiging van Bredase zakenman en familie

Een 28-jarige man uit Amsterdam is dinsdag opgepakt voor het plaatsen van een handgranaat bij een bandenbedrijf in Breda. Het was onderdeel van een reeks gewelddadige incidenten, die gericht lijken op een Bredanaar van 40 en zijn familie. Hij werd eerder ook beschoten voor zijn huis.

Lees meer

Bestelbus kringloopwinkel in brand gestoken, huizen uit voorzorg ontruimd

Een in brand gestoken bestelbus van kringloopwinkel Spullukus zorgde maandagnacht voor een felle brand in de Chopinstraat in Boxtel. Het vuur was zo heftig dat bewoners van twee huizen uit voorzorg hun huis uit moesten. Het vuur sloeg van de bestelbus over op een andere auto. Beide voertuigen zijn door de brand verwoest. De politie laat weten dat de brand vermoedelijk is veroorzaakt door vuurwerk dat werd afgestoken.

Lees meer

Vrachtwagen belandt in sloot langs de A50

Een vrachtwagen is dinsdagochtend vroeg van de A50 geschoten en schuin op het talud hal in de sloot terechtgekomen. Hoe het met de chauffeur gaat is onbekend.

Lees meer

112-nieuws: zwaargewonde fietser naar het ziekenhuis in Breda

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan