Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Tamara uit Tilburg won 10 miljoen euro in de Staatsloterij: ‘Een betere wereld is de echte jackpot’

Bijna drie jaar geleden won de 37-jarige Tamara Straatman uit Tilburg een jackpot in de oudejaarsloterij. Maar dat was geen verrassing. Via een visioen was die boodschap al op haar 27e tot haar gekomen. Met het geld verschafte ze zich de rijkdom om, zoals ze het omschrijft, ‘eindelijk haar gedroomde leven te realiseren’. Het geld opende deuren om een boek te schrijven en een internetplatform in het leven te roepen voor duurzame ondernemers, consumenten en investeerders. En ze weet al dat het boek een bestseller wordt.

Lees meer

Coronanieuws: conducteurs gebruiken geen mondfluitjes meer en er zijn 57 nieuwe coronabesmettingen

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen rond de coronacrisis in Brabant.

Lees meer

Meisjes in massagesalon illegaal als prostituees aan het werk, eigenaar opgepakt voor mensensmokkel

De 51-jarige eigenaar van een Tilburgse massagesalon en zijn broer (38) zijn opgepakt voor mensensmokkel. In de salon zouden buitenlandse meisjes illegaal als prostituee werken. Het is onbekend waar de meisjes vandaan komen en hoe oud ze zijn.

Lees meer

Marjolein krijgt waarschijnlijk een ruimere vergoeding voor coronaherstel: 'Dat is heel welkom'

Mensen die ernstig ziek zijn geweest door het coronavirus, moeten op korte termijn ruimere vergoedingen krijgen voor herstelzorg vanuit de basisverzekering. Dat adviseert het Zorginstituut Nederland aan de overheid. Het gaat om mensen die op de intensive care hebben gelegen of thuis heel erg ziek waren. Marjolein Pauly (30) uit Eindhoven is een van die mensen. Nu betaalt zij de kosten voor haar herstel bij de fysio nog uit eigen zak, omdat haar verzekering die amper vergoed.

Lees meer

Even een dipje, maar daarna wordt het eindelijk weer zomer

Wie nu op vakantie is in eigen tuin of eigen provincie, heeft nog een paar dagen pech wat betreft het weer. Er komt flink wat bewolking onze kant op dinsdag. In de nacht gaat er veel regen vallen en ook woensdag vallen er nog buien. Maar zoals altijd komt na regen weer zonneschijn. Vanaf vrijdag wordt het echt zomer: droog, zonnig en richting de 25 graden.

Lees meer

Man (57) uit Geffen misbruikte kwetsbare dochter: ook het gerechtshof vindt dat hij de cel in moet

Een 57-jarige man in Geffen is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van twintig maanden. Hij werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot drie jaar cel. De man misbruikte maandenlang zijn minderjarige, kwetsbare dochter.

Lees meer

Ravage na ongeluk op A17: twee vrachtwagens, twee auto's en een bestelbus betrokken

Twee vrachtwagens, twee auto's en een bestelbus raakten dinsdagochtend op de A17 betrokken bij een ongeluk. Dat gebeurde rond acht uur, ter hoogte van Moerdijk. Er werden twee rijstroken afgesloten in de richting van Roosendaal.

Lees meer

Schattige rode panda-baby in Safaripark voorlopig alleen op dit filmpje te bewonderen

In Safaripark Beekse Bergen is onlangs een rode panda geboren. Het diertje maakt het goed, net als de moeder. De geboorte is een bijzondere aangelegenheid, want de rode panda is geclassificeerd als een kwetsbare diersoort. Wereldwijd leven er nog maar zo’n 2.500 rode panda’s in het wild.

Lees meer

Efteling-componist krijgt meer geld voor de muziek die hij voor het pretpark maakte

Componist Maarten Hartveldt krijgt toch extra geld voor de muziek die hij voor de Efteling componeerde. Hij kreeg tot nu toe een vergoeding van 198 euro per jaar voor zijn muziek die jarenlang klonk op het looppad van het parkeerterrein naar de ingang van het park. Auteursrechtenorganisatie Buma moet hem nu toch meer geld betalen.

Lees meer

Stormloop op tickets voor Guus Meeuwis in 013, al tientallen shows gepland

Meer dan 14.000 fans van Guus Meeuwis hebben zich ingeschreven om een optreden van de zanger in Pop-up Club Zoveel in het Tilburgse 013 bij te wonen. Dat meldt het management van de band. Guus kondigde vorige maand aan dat hij graag wilde optreden en dat ook gaat doen in 013.

Lees meer

Dagenlang in een chimpanseekooi in Thailand: Edwin uit Breda verdiende er 25.000 euro mee

Het is ‘m gelukt: de uit Breda afkomstige Edwin Wiek (54) heeft 25.000 euro ingezameld door zichzelf in een chimpanseekooi op te sluiten in Thailand. De uiteindelijk teller staat op 26780 euro. Wiek sloot zichzelf vrijdag op om geld in te zamelen voor gevangen wilde dieren in het land.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant