Openen in browser

        

Meisje met spoed naar ziekenhuis na steekpartij: 'Ze zat onder het bloed'

Op het Weimanspad in Tilburg is dinsdagmiddag een meisje neergestoken. Ze is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is aangehouden en zit vast in de politiecel.

Lees meer

Drugsafvalbusje achtergelaten op viaduct A2 toen vaten waren gaan lekken

Het busje met drugsafval dat maandagnacht werd gevonden op een viaduct over de A2 bij Eindhoven, is daar waarschijnlijk blijven staan omdat de daders moesten vluchten toen vaten met chemicaliën waren gaan lekken. Dat vermoedt de politie.

Lees meer

Coronanieuws: daling in de weekcijfers maar wel steeds meer kinderen besmet

Ook deze dinsdag houden we je in dit liveblog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus en de coronacrisis in en buiten Brabant.

Lees meer

Lekkende bestelbus vol drugsafval ontdekt op viaduct over de A2 en N2

Op de Anthony Fokkerweg in Eindhoven is maandagnacht een bestelbus vol drugsafval gedumpt op het viaduct over de snelweg A2 en de randweg N2. "De bus lekte een bijtende vloeistof", laat een ooggetuige weten.

Lees meer

Vuurwerkbom naar huis in Eindhoven gegooid: rolluik en raam huis kapot

Bewoners van de Dadelstraat in Eindhoven zijn maandagnacht rond twee uur wakker geschrokken van een enorme knal. Volgens de politie is er een vuurwerkbom in de tuin van een van de huizen aan deze straat gegooid.

Lees meer

Politie lost waarschuwingsschot om man met zwaard aan te houden

De politie heeft een waarschuwingsschot gelost in Breda, om een verdachte aan te kunnen houden die met een zwaard rondliep. Hij had eerder een vrouw mishandeld.

Lees meer

Vrouw (73) wordt thuis overvallen en raakt gewond

Een 73-jarige vrouw is overvallen in haar huis aan de Schoolstraat in Tilburg. De dader belde maandagavond rond tien uur aan met een smoesje. Toen de vrouw de deur opende, stormde hij meteen haar huis binnen.

Lees meer

Zo leidt de poep en plas van alle Brabanders naar wijken met veel corona

Als je het coronavirus hebt, komen er via je poep en plas virusdeeltjes in het riool. Dat gebeurt al vóórdat je klachten hebt. Rioolwater kan daardoor gebruikt worden om coronabrandhaarden op te sporen. Dat doet de RIVM nu al drie keer per week, maar vanaf december worden watermonsters dagelijks onderzocht. "We kunnen al vroeg zien hoe COVID zich ontwikkelt", vertelt Peter Verlaan, directeur van waterschap Aa en Maas.

Lees meer

Raadsleden maken ritje in een rolstoel: 'Ik kon niet bij de pinautomaat'

Te hoge stoepranden of vervelende hekjes waar je doorheen moet slalommen. Veel mensen zullen er weinig van merken, maar wanneer je in een rolstoel zit, kan het voor verdraaid lastige situaties zorgen. Om dat zelf te ervaren, deden Roosendaalse gemeenteraadsleden dit weekend mee aan Expeditie Toegankelijkheid. "Zo zien zij waar wij tegenaan lopen. Of in mijn geval: rijden."

Lees meer

Beschamende nederlaag voor NAC op bezoek bij Jong Ajax

NAC is kansloos onderuit gegaan in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. De Bredanaars stonden na een kwart werdstrijd al met 4-1 achter. Uiteindelijk verloor de ploeg van trainer Edwin de Graaf met 6-3 in Amsterdam. De nederlaag geeft in Breda genoeg stof tot nadenken.

Lees meer

Hond Moffel aangevallen door stekelvarken: 'Pin zat wel 5 centimeter diep'

Moniek uit Boekel is maandagavond flink geschrokken. Haar hond Moffel had ineens een grote pin in haar hoofd. Na een zoektocht op internet kwam ze erachter dat het een stekel van een stekelvarken was.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan