Openen in browser

        

Totale verwarring op eerste dag lockdown: politie grijpt in bij HEMA, maar Kruidvat mag wel alles

De politie heeft aan het einde van de dinsdagochtend ingegrepen bij de HEMA in het centrum van Schijndel . Het warenhuis verkocht gewoon lingerie, keuken- en kantoorartikelen, telefoonaccessoires, sjaals en handschoenen. En dat mag sinds de lockdown die maandagnacht is ingegaan niet. Ook bij de lokale Kruidvat wilden de agenten een einde maken aan de verkoop van speelgoed, kerstartikelen en lingerie maar die winkel mag dat wel verkopen.

Lees meer

Gewelddadige overval op gezin: celstraffen tot 13 jaar en tbs

Het gerechtshof in Den Bosch heeft dinsdag twee mannen van 27 en 24 veroordeeld tot gevangenisstraffen van 13 en 7 jaar en 1 maand. De jongste krijgt ook tbs met dwangverpleging. Ze hebben in 2017 een gezin in Ulvenhout bruut overvallen in hun huis. De vader van het gezin liep daarbij ernstig hersenletsel op door klappen met een honkbalknuppel. De rechtbank gaf beide mannen eerder 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Lees meer

School maakt zich zorgen over online lesgeven: 'Hoe langer hoe slechter voor de leerlingen'

De docenten en rector van het Maurick College in Vught moesten wel even slikken maandagavond na de persconferentie van premier Rutte. Dinsdagochtend is het onder de docenten en leerlingen het gesprek van de dag. Want hoe moet dat nou? Ook al zijn de ervaringen uit maart er, veel docenten en leerlingen zijn er niet blij dat alles weer via een scherm moet.

Lees meer

Coronanieuws: 58.412 coronabesmettingen erbij in een week tijd, 8821 in Brabant

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis en de harde lockdown, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Nieuwe ijswinkel moet na vijf uur alweer dicht: 'Een droevig record'

Precies vijf uur was de fonkelnieuwe ijswinkel DutchHomemade in Tilburg open, maar nu moet de zaak alweer noodgedwongen dicht. De coronamaatregelen zorgen voor misschien wel de slechtste start ooit. "Dit is verschrikkelijk balen", vertelt ondernemer Edwin van Steenis.

Lees meer

Arrestatieteam schiet banden lek van vluchtauto op A16 bij Prinsenbeek

Een arrestatieteam heeft maandagavond een man aangehouden op de A16 bij Prinsenbeek. Volgens de politie gaat het om een verdachte in een Rotterdams onderzoek.

Lees meer

Carnaval straks in huiselijke kring en vooral digitaal, 'Misschien na 19 januari iets meer lucht'

Carnaval in Brabant wordt komend jaar uitsluitend in huiselijke kring gevierd. Er worden livestreams ontwikkeld met redes van prinsen, buuts en tonpraten en films van vorige carnavalsvieringen. "Het wordt een digitale carnaval", zei voorzitter Rob van de Laar van de Brabantse Carnavals Federatie maandagavond.

Lees meer

Mannen gaan confrontatie aan met agenten, politie gebruikt pepperspray

De politie heeft maandagnacht twee mensen aangehouden die agenten lastig vielen in Rosmalen. De agenten kwamen 's nachts een kijkje nemen aan de Balkbrug-Oost, na een melding van overlast. Toen ze aankwamen lieten twee omstanders hen weten dat 'zij daar de baas waren'.

Lees meer

Huis van burgemeester Mikkers van Den Bosch al enkele dagen beveiligd met camera’s na bedreiging

Het huis van burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch wordt sinds enkele dagen beveiligd met camera’s. Dat is gebeurd vanwege een bedreiging. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente Den Bosch naar aanleiding van berichtgeving van het Brabants Dagblad.

Lees meer

Babyboom in Bernhoven: 'De eerste helft van december slaat alle records'

Op de eerste dag van de tweede lockdown zijn de gevolgen van de eerste lockdown goed merkbaar op de kraamafdeling van het ziekenhuis Bernhoven: er is sprake van een ware babyboom. Gynaecoloog Jos Vollebergh heeft er de handen vol aan.

Lees meer

Bloemisten mogen buiten nog verkopen: 'Anders waren veel kerststukken in de container geëindigd'

Bloemisten mogen komende week openblijven, als ze hun koopwaar naar buiten verplaatsen. Goed nieuws, want anders waren veel kerststukken in de afvalcontainer geëindigd. "Dit is voor ons echt de week waar we het van moeten hebben", vertelt de eigenaar van Fleuresse Bloemsierkunst in Drunen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant