Openen in browser

        

Minder nieuwe coronabesmettingen, maar in de ziekenhuizen wordt het drukker

Voor het eerst in weken neemt het aantal coronabesmettingen niet meer toe. In de afgelopen week werden er in Brabant ruim 67.000 mensen positief getest. Ook landelijk is er voor het eerst een daling te zien. In de ziekenhuizen neemt het aantal coronapatiënten dat een bed bezet houdt, juist toe.

Lees meer

Megavondst cocaïne in Breda blijkt nog veel groter

In een busje dat zaterdagavond wegreed bij een shishalounge in Breda is geen 350 kilo, maar 427 kilo cocaïne gevonden. Dat heeft de politie dinsdag na exacte weging bekendgemaakt. "Net zo strafbaar, maar dat niet iemand denkt dat er 77 kilo's kwijt zijn", schrijft de politie in een tweet.

Lees meer

Coronanieuws: 'Alleen nog coronatest nodig voor grote binnenevenementen'

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Man doodgereden op de A2 bij Liempde, slachtoffer liep over de snelweg

Een man is maandagavond op de A2 bij Liempde aangereden door een automobilist en overleden. De man zou op de snelweg hebben gelopen. De aanrijding vond rond kwart over tien plaats. De snelweg van Den Bosch richting Eindhoven werd een tijd lang afgesloten tussen Vught en Best-West zodat de politie onderzoek kon doen.

Lees meer

Carnaval vieren zonder coronamaatregelen: 'Zal vooral kroegenfeest zijn'

Alles wijst erop dat Brabant na twee jaar weer carnaval kan vieren. Volgens de plannen die maandag zijn uitgelekt, mogen de kroegen vanaf 25 februari hun normale sluitingstijden weer hanteren. Precies de dag waarop het volksfeest losbarst. De horeca en carnavalsverenigingen reageren verheugd. Door het afblazen van optochten en evenementen verwachten ze dat carnaval vooral uitmondt in een kroegenfeest.

Lees meer

Heel onstuimige dagen in aantocht: 'Er staat wat te gebeuren'

Donderdag en vrijdag staat ons heel onstuimig weer te wachten, waarschuwt Wouter van Bernebeek van Weerplaza. "Er staat wat te gebeuren, dat is een zekerheidje."

Lees meer

Coronanieuws: Mikkers verrast door loslaten maatregelen, overleg nog nodig

In dit liveblog hebben we je maandag op de hoogte gehouden van het laatste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Ireen Wüst moet op ploegenachtervolging genoegen nemen met brons

Ireen Wüst is het dinsdag in Peking niet gelukt voor de zevende keer in haar imposante carrière olympisch goud te veroveren. Op de ploegenachtervolging slaagde de schaatsster uit Goirle er met haar ploeggenoten Irene Schouten en Antoinette de Jong niet in de finale te bereiken. Uiteindelijk moest het Nederlandse trio genoegen nemen met brons.

Lees meer

Beroemde bakkerij De Groot nagebouwd met LEGO, zo ziet dat eruit

De banketbakkerij van Jan de Groot in Den Bosch is helemaal nagemaakt in Lego, inclusief de lange rij mensen voor de deur. Het is een project van Christian van der Ven uit Vught. Hij maakt beroemde Brabantse bouwwerken na. En: hij maakt een gebruiksaanwijzing voor wie hem na wil doen.

Lees meer

Maarheeze is klaar met azc: 'Dit dorp gaat naar de kloten'

Inwoners en winkeliers in Maarheeze geloven niet dat de veiligheid rondom het asielzoekerscentrum in de gemeente Cranendonck gaat verbeteren nu de extra veiligheidsmaatregelen met een maand worden verlengd. De steekpartij afgelopen zondag in het azc in Budel laat zien dat er niets gaat veranderen, zegt Ed Kalders van de winkeliersvereniging in Maarheeze: "Dit dorp gaat zo naar de kloten."

Lees meer

Rien is overleden maar krijgt toch een plekje op de verkiezingsposter

Rien Luijkx is in mei vorig jaar overleden. Toch staat hij prominent op de verkiezingsflyer en -poster van de nieuwe politieke partij Hart voor Veldhoven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan