Openen in browser

        

Azc's zoals die in Budel kunnen overlastgevende asielzoekers niet aan

Asielzoekerscentra (azc's) kunnen de problemen die overlastgevende asielzoekers veroorzaken met ‘asociaal en crimineel gedrag’ niet aan. Daarvoor waarschuwt de Inspectie Justitie en Veiligheid na een onderzoek dat onder meer werd gedaan bij het azc in Budel. De azc’s zijn niet in staat om de overlastgevers aan te pakken.

Lees meer

Zoekactie vermiste Tanja Groen: dit is waarom er in Brabant wordt gezocht

De Limburgse politie is dinsdagmiddag op de Strabrechtse Heide op zoek naar het lichaam van de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen. Maar waarom wordt er eigenlijk in Brabant gezocht? Volgens de politie is de locatie genoemd in 'recente getuigenverklaringen'. Maar ook eerder in het onderzoek was het Brabantse natuurgebied al in beeld.

Lees meer

Jan (72) uit Best vermist na wandeling: 'Leven tussen hoop en vrees'

De 72-jarige Jan van de Wal uit Best is sinds maandagochtend vermist. De politie deelde dinsdagmiddag een foto en een signalement. De man ging een wandeling maken om 'zijn hoofd leeg te maken' en is sindsdien spoorloos.

Lees meer

Marcel die tegen ijzerdraad fietste, vindt nu boomstam op de weg

Precies een week nadat Marcel (33) op zijn mountainbike tegen roestig ijzerdraad aanreed, vond hij opnieuw obstakels op zijn pad. Dit keer had iemand een boom omgezaagd en over de weg gelegd. "Dit moet haast wel dezelfde dader zijn."

Lees meer

Het gaat onweren in Brabant, vrijdag krijgen we ‘vies weer’

Donderdag en vrijdag lijkt het fiks te gaan onweren in de provincie. Dat zeggen de meteorologen van Weerplaza. Door het warme weer en het vocht neemt de kans op donder en bliksem twee dagen lang fors toe. Vrijdag wordt het bovendien ‘vies weer’.

Lees meer

Wielrenster (62) zwaargewond na aanrijding met busje in Mierlo

Een wielrenster van 62 jaar uit Asten is maandagavond zwaargewond geraakt nadat ze op het Voortje in Mierlo werd aangereden door een busje. De vrouw fietste daar samen met een andere wielrenner toen zij elkaar raakten. De vrouw week uit naar de andere weghelft waar het busje reed.

Lees meer

Coronanieuws: 125 nieuwe besmettingen

Ook deze dinsdag houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over het coronavirus in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Zoekactie naar al 27 jaar vermiste Tanja Groen op Strabrechtse Heide

De politie is dinsdagochtend een nieuwe zoekactie gestart naar het lichaam van Tanja Groen, op de Strabrechtse Heide bij Heeze. De studente is al 27 jaar vermist. De locatie is vermoedelijk gekozen omdat er een veroordeelde moordenaar uit de buurt kwam. Die man is intussen overleden.

Lees meer

Fietsster zwaargewond na ongeluk in Eindhoven, motorrijder aangehouden

Een motorrijder en een fietser zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen in Eindhoven. Op de fiets zat een vrouw van 46 jaar uit Eindhoven. Zij ligt zwaargewond in het ziekenhuis, laat de politie dinsdagochtend weten. De motorrijder, een man van 34 uit Geldrop is aangehouden voor gevaarlijk en roekeloos rijgedrag.

Lees meer

Duikers aangezien voor zware boeven: 'Mitrailleurs werden op ons gericht'

Klaudie Bartelink uit Boxmeer deed dit weekend mee aan een duikexpeditie op de Noordzee. De actie bedoeld om afval uit zee te vissen eindigde echter op een manier die ze nooit zal vergeten. Het schip van de stichting Duik de Noordzee schoon waarop Klaudie zat, werd zondag rond een uur namelijk geënterd door een zwaarbewapend team van speciaal opgeleide agenten. "Mitrailleurs werden op ons gericht", vertelt ze.

Lees meer

Automobilist maakt enorme klap in Someren, motorblok belandt achter auto

Een automobilist is maandagnacht op de Kerkendijk in Someren in een flauwe bocht tegen een boom gereden en daarna met zijn auto naar de andere kant van de weg gevlogen. Hij kon na het ongeluk, dat iets voor een uur gebeurde, volgens omstanders zelf uit de auto stappen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan