Openen in browser

        

Carnavalspiek is voorbij: veel minder coronabesmettingen

De daling van het aantal coronabesmettingen lijkt ingezet. De carnavalspiek is achter de rug. Werden er afgelopen week nog meer dan 100.000 nieuwe besmettingen geteld in onze provincie, deze week blijft dat aantal steken op 75.556 positieve tests.

Lees meer

Bakwagen rijdt zich klem onder tunnel in Helmond

Een bakwagen heeft zich in Helmond klemgereden onder een tunnel aan de Hindestraat. De tunnel loopt onder twee slaapkamers door van twee aangrenzende huizen. Er is volgens de woningbouworganisatie geen sprake van instortingsgevaar.

Lees meer

Man van rijdende auto geduwd: politie weet wie mensen in het filmpje zijn

Maandag verscheen een schokkend filmpje op Dumpert, waarin te zien is hoe een man door het raam van een rijdende auto hangt en klappen krijgt. Vervolgens wordt hij van de rijdende auto geduwd. De politie Roosendaal was al bekend met het filmpje en weet nu ook wie de personen in de auto zijn.

Lees meer

Coronanieuws: laatste coronamaatregelen verdwijnen vanaf 23 maart

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Enorme ravage na dubbele ramkraak op elektronicazaken in Breda

Op twee elektronicazaken aan de Eindstraat in Breda is maandagnacht een ramkraak gepleegd. De winkels liggen tegenover elkaar. Er is veel schade aangericht, maar volgens de eigenaar van een van de winkels is er niets van waarde meegenomen. De buit bestaat uit showmodellen van telefoons en iPads en die kunnen op afstand onklaar worden gemaakt, zo laat hij weten.

Lees meer

Kwetsbare vrouwen gedwongen tot prostitutie: 7 verdachten opgepakt

In een groot onderzoek naar mensenhandel heeft de politie zeven verdachten aangehouden. Het gaat om vijf mannen en twee vrouwen. Volgens de politie en het Openbaar Ministerie gaat het om een criminele organisatie. De 38-jarige hoofdverdachte opereerde vanuit de regio Eindhoven.

Lees meer

Koepel een nieuw thuis voor Oekraïners, Breda steekt handen uit de mouwen

Poetsen, stofzuigen, een bed in elkaar zetten. Het zijn niet voor iedereen de meest favoriete bezigheden, maar deze dagen lijkt het wel alsof heel Breda hiervoor in actie wil komen. Honderden mensen zijn gemobiliseerd om de huisvesting van gevluchte Oekraïners in de voormalige Koepelgevangenis mogelijk te maken.

Lees meer

Volop zonneschijn in aantocht, maar deze dinsdag wordt nog even doorbijten

Zonliefhebbers treffen het deze week. Er is een aantal fraaie dagen in aantocht. Alleen wordt het deze dinsdag even doorbijten.

Lees meer

Preventief fouilleren bij azc Budel stopt, alle maatregelen zijn opgeheven

Het veiligheidsrisicogebied rond het azc in Budel is opgeheven. Dat heeft burgemeester Roland van Kessel van de gemeente Cranendonck besloten, in overleg met politie en het Openbaar Ministerie. De afgelopen maand is het rustig gebleven rond het azc en dus is het niet nodig om de maatregelen te verlengen.

Lees meer

Daan (6) haalt 600 euro statiegeld op voor Oekraïne

Daan uit Chaam ging dagenlang het hele dorp langs om lege flessen op te halen. En niet onverdienstelijk, hij haalde er 600 euro mee op. De opbrengst stort zijn moeder op Giro555.

Lees meer

Simone werd precies op tijd 18 en stemde voor het eerst

Precies op de eerste dag van het feest van de democratie is Simone Riemslag jarig en wordt ze 18. Daarom mocht ze voor het eerst stemmen. Op het stembureau in Dongen wachtte maandag niet alleen het welbekende rode potlood maar ook de burgemeester. Simone keerde met een bos bloemen en een bioscoopbon huiswaarts.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan