Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Coronanieuws: vanavond weer een persconferentie, iets minder besmettingen dan vorige week

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen rond het coronavirus.

Lees meer

Doorrijder die Joey zwaargewond achter liet krijgt als het aan OM ligt 200 uur taakstraf

Het Openbaar Ministerie vindt dat een man van 24 stevig aangepakt moet worden voor het veroorzaken van een zwaar verkeersongeval in zijn woonplaats Den Bosch. De toen 29-jarige Joey Kroese raakte bij het ongeluk zwaargewond. De verdachte reed door.

Lees meer

Douane onderschept 600 kilo coke met bestemming Brabant

In de haven van Rotterdam heeft de douane een flinke drugsvondst gedaan met een straatwaarde van 45 miljoen euro. De cocaine moest naar een bedrijf in Moerdijk.

Lees meer

DHL-bus vol met pakketjes uitgebrand langs de A17

Mensen in West-Brabant die dinsdag een pakketje van DHL verwachten, kunnen bedrogen uitkomen. Op een parkeerplaats bij een tankstation aan de A17 bij Klundert is dinsdagochtend namelijk een bestelbusje van DHL uitgebrand. Veel pakketjes die in het busje lagen, raakten door de brand beschadigd.

Lees meer

Dag van de waarheid: houdt de hittegolf stand?

Het is een spannende dag in weerland dinsdag: komt er een einde aan de langste hittegolf ooit in augustus? Of zetten we de reeks voort? Als het kwik ergens in de provincie de 25 graden aantikt, blijft de hittegolf voortduren. Maar het zal erom spannen, denkt meteoroloog Leon Saris van Weerplaza.

Lees meer

Militair gewond na aanrijding met ree op vliegbasis Gilze-Rijen

Een militair van de luchtmacht is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een ree op vliegbasis Gilze-Rijen. Het slachtoffer reed op een motor, zo laat het Defensie Helikopter Commando weten. "Onze collega is uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht."

Lees meer

Ellen en Arian uit Waalre vinden hun burgemeester 'een goeie' en willen dat hij blijft

Ze houden zich normaal niet bezig met politiek, volgen het ook niet echt. Maar één ding weten Ellen Roes en Arian van Och uit Waalre wel: die burgemeester van hun, dat is 'een goeie'. Dat vier wethouders hem weg willen hebben is ze een doorn in het oog. Reden om in actie te komen.

Lees meer

Man in auto gesleurd en gedwongen geld te pinnen: twee arrestaties

De politie heeft twee mannen gearresteerd die worden verdacht van afpersing en vrijheidsberoving in Tilburg. In juli zouden de mannen een 24-jarige Tilburger in een auto hebben gesleurd en gedwongen om geld voor hun te pinnen.

Lees meer

Vroege vogel Sebastiaan legt ontwakende Brabantse natuur vast op prachtige foto's

Terwijl het grootste deel van Brabant nog geniet van de diepe slaap, rinkelt om een uur of halfvijf 's ochtends de wekker bij Sebastiaan van der Ham in Geertruidenberg. Want nog voor zonsopkomst wil hij met zijn fototoestel klaar staan om de wakker wordende natuur vast te leggen. "Soms vraag ik me af waar ik eigenlijk mee bezig ben, maar als ik dan de foto's zie dan ben ik intens blij", lacht Van der Ham.

Lees meer

Ambulance en auto botsen in Breda, patiënt met andere ziekenwagen verder

Een auto en ambulance botsten op elkaar op de Nieuwe Bredase Baan. De ambulance was op dat moment iemand aan het vervoeren, maar volgens ooggetuigen raakte niemand gewond.

Lees meer

Na grote brand bij tankstation kijkt straat al zes jaar uit op lelijke vlakte

Al zes jaar balen bewoners van De Waghemakerstraat in Eindhoven van hun uitzicht. Na een enorme brand bij tankstation Tamoil en een winkel, kwam er nooit iets nieuws. Ze kijken uit op een kale vlakte met hekken eromheen. “Nu is het bijna een oorlogsgebied”, zegt Jan van Peer die recht op de vlakte uitkijkt.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant