Openen in browser

        

De coronacijfers dalen, maar toch komt er waarschijnlijk een avondklok: hoe zit dat?

Het aantal mensen dat positief test op het coronavirus daalt al een maand. Ook in de ziekenhuizen neemt de bezetting sinds twee weken gestaag af. Maar in plaats van versoepelingen kondigt het kabinet woensdagmiddag waarschijnlijk strengere maatregelen aan. Hoe zit dat?

Lees meer

Johan Vlemmix heeft geen probleem met de avondklok: 'Ik kom toch al nergens'

De avondklok is nog niet ingegaan, of Johan Vlemmix heeft er al een liedje over. Woensdag staat er een persconferentie gepland waarin nieuwe coronamaatregelen worden aangekondigd en dus is dit het uitgelezen moment om een vrolijk nummer over de avondklok te lanceren, vindt Johan. Zelf heeft hij geen moeite met de maatregel: "Ik kom toch al nergens."

Lees meer

Coronanieuws: 671 nieuwe coronabesmettingen gemeld in Brabant

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Laura overwon haar jarenlange depressie: 'Het is te genezen, maar zoek op tijd hulp'

Een jaar geleden zat ze nog onder de medicijnen en stond ze op de rand van een nieuwe ziekenhuisopname. Maar Laura Derks (28) uit Best overwon haar jarenlange depressie, dankzij goede hulp en een stevige achterban.

Lees meer

Fietser zwaargewond na botsing met auto in Drunen

Een fietser op de Spoorlaan in Drunen is maandagavond rond tien voor zeven zwaargewond geraakt na een botsing met een auto. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

KNVB onderzoekt uitspraken PSV-trainer over 'onprofessionele' scheidsrechter

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar de uitlatingen van PSV-trainer Roger Schmidt over scheidsrechter Bas Nijhuis. Na de competitiewedstrijd zaterdag tegen Sparta (3-5) zei Schmidt, die nu mogelijk geschorst wordt, dat Nijhuis met opzet in het nadeel van zijn club had gefloten.

Lees meer

Coalitie in Brabant verliest meerderheid, Forum heeft geen kandidaat voor lege plek

De Brabantse coalitie dreigt zijn meerderheid te verliezen. Stijn Roeles heeft zijn zetel voor Forum voor Democratie ingeleverd en er is geen kandidaat meer om die plek op te vullen. Maastrichtenaar Cees van der Sande die eerder had gezegd dat hij erover na zou denken, ziet toch af van de Brabantse zetel. Forum heeft geen andere kandidaten. Het is nog onbekend hoe het nu verder moet.

Lees meer

Staking bij DAF en ASML: duizenden medewerkers leggen het werk neer

Duizenden medewerkers in de metaalsector leggen vanaf donderdag het werk neer. Dat hebben de vakbonden laten weten. De acties beginnen met stakingen bij onder meer chipmachinemaker ASML en truckbouwer DAF.

Lees meer

Mo Bicep kocht nepvolgers en likes voor zijn webshop in voedingssupplementen

Webshop Bicep Papa van influencer Mo Bicep uit Breda moet van marktwaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) stoppen met het inzetten van nepvolgers en neplikes op sociale media als Instagram. Daarmee worden consumenten misleid omdat ze zo een te positief beeld krijgen van het bedrijf en de producten.

Lees meer

Na alle verdriet mag arts eerste coronaprik zetten in verpleeghuis in Veghel

Met een ferme prik verdwijnt de naald diep in de arm van mevrouw Heesakkers. In een paar seconden is het gepiept. Het is arts Lyan de Roos die maandag de eerste vaccinatie toedient in verpleeghuis De Watersteeg in Veghel. Voor haar extra bijzonder omdat zij hier in maart vorig jaar de zorg had over de eerste coronapatiënt. "Dit is de sleutel om weer te kunnen leven."

Lees meer

Herfstweer in de winter: harde wind en stevige buien

Houd de paraplu de komende dagen binnen handbereik. Er is onstuimig weer op komst, maar de temperatuur voelt zacht aan. Dinsdagochtend valt de regen nog met bakken uit de lucht, daarna wordt het droger maar vooral donderdag staan er zware windstoten en stevige buien op het programma. zegt Wilfred Janssen, weerman bij Weerplaza.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant