Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Automobilisten opgelet: het wordt glad op de weg

Rijkswaterstraat verwacht de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst weer massaal met strooiwagens op pad te gaan, laat een woordvoerder weten. Volgens de weersvoorspellingen wordt het rond het vriespunt en is het in het oosten woensdagochtend mistig. "Doordat de wegen nog nat zijn is de kans op gladheid door opvriezing groot", licht de woordvoerder toe.

Lees meer

Woning van Helmonds stel binnengevallen voor witwaspraktijken

De politie heeft dinsdag in een woning aan de Basstraat in Helmond een man (27) en een vrouw (24) aangehouden voor witwassen. De politie vond een aanzienlijk groot bedrag aan cash geld in het huis van het stel.

Lees meer

Zwartepietenrel ontketent stroom van dreigementen aan adres van oliebollenverkopers

De eigenaren van oliebollenkraam De Wit in Eindhoven worden bedreigd. Zaterdag zette Henny de Wit een foto op Facebook van een donkere man en zijn zoontje. Die noemde ze zwarte pieten. Sindsdien liggen ze onder vuur. "Ze dreigen zelfs onze kraam in de fik te steken."

Lees meer

Genoeg is genoeg, wijkagenten uit Teteringen vormen kring tegen racisme

De racistische uitingen die zondagmiddag van de tribunes rolden bij FC den Bosch, houden de gemoederen nog steeds bezig. De voetballers van Oranje pakten dit op door hand in hand in een kring te gaan staan. De wijkagenten Teteringen Waterdonken volgen nu.

Lees meer

Gezinsauto gaat in vlammen op, verjaardag peuter begint in armen van politie

Het had een feestdag moeten zijn voor het dochtertje van Marieke van der Leest uit Oss, maar de dag begon in mineur. In de nacht van maandag op dinsdag gingen meerdere auto's in Oss in vlammen op, en de auto van het gezin Van der Leest was er een van.

Lees meer

Moedermoord Kaatsheuvel: Michael G. krijgt tbs met dwangverpleging

De 29-jarige Michael G. heeft dinsdag van de rechter in Breda tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. Hij bracht begin dit jaar zijn moeder om het leven. De zaak zorgde eerder voor veel ophef, omdat er de dag voor het drama geen plek was voor G. op de crisisafdeling van zorginstelling Amarant. Ook was er geen plek op de psychiatrische afdelingen van omliggende ziekenhuizen.

Lees meer

Anke (79) bezocht de doorrijder die haar zwaargewond achterliet en liet zich door hem knuffelen

Eerdere aanrijdingen, een fles lachgas en ballonnen in de auto. De familie van de aangereden Anke (79) uit Breda schrok dinsdag in de rechtbank toen ze hoorde dat Ouassim Z. vaker in de problemen was gekomen in het verkeer. Maar uiteindelijk blijkt vooral het slachtoffer zelf een ‘groot hart’ te hebben en accepteerde ze zelfs een knuffel van de man. Haar dochter: “Wat er ook is gebeurd, hij heeft schuldbesef en wel degelijk spijt.”

Lees meer

Met hoge nood moet je niet in Oss of Roosendaal zijn

Er komen steeds meer openbare toiletten bij, maar als je hoge nood hebt moet je niet in de gemeenten Roosendaal en Oss zijn. Zij zijn de minst gastvrije toiletgemeenten. In Roosendaal zijn maar twaalf openbare toiletten te vinden.

Lees meer

Zet de wekker alvast: honderden vallende sterren te zien [TIPS]

Met een beetje geluk zijn in de nacht van donderdag op vrijdag binnen een uur zo'n honderd tot tweehonderd vallende sterren te zien. "In Brabant heb je beter zicht dan in andere provincies", denkt Jaco van Wezel van Weeronline.

Lees meer

Onderzoek rond Martien R. gaat verder: 'Operatie Alfa' hervat in Oijen en Macharen

Operatie Alfa, zoals de actie tegen de Osse topcrimineel Martien R. en zijn familie wordt genoemd, gaat door. Dinsdagochtend is de politie bezig met zoekacties in Oijen en Macharen. Het gaat volgens een woordvoerder van de politie in Oijen om een actie bij een boerderij met stallen en bijgebouwen aan de Hoogveldsestraat. In Macharen is de politie bezig op een weiland aan de Rottenstraat. Voor zover bekend is er op beide plekken nog niks gevonden.

Lees meer

Probleemzwembad De Schelp: hoge temperaturen en luchtvochtigheid zorgden snel voor roestende bouten

Hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat Zwembad De Schelp veel sneller is gaan roesten. Dat schrijven onderzoekers dinsdag in een rapport. De gemeente sloot het zwembad maart vorig jaar acuut, nadat er roest in de bouten van de constructie werd gevonden.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant