Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Bianca krijgt behandeling niet vergoed: 'Juiste type kanker, maar op de verkeerde plek'

“Ben je gek”, zei Bianca van Herwaarden (47) uit Waalwijk tegen haar dokter toen ze te horen kreeg dat ze nog maar een klein half jaar te leven zou hebben. Een behandeling voor haar kanker zou volgens de arts niet meer mogelijk zijn. "Er is altijd een weg”, zegt de Waalwijks zelfverzekerd, nu 21 maanden verder. Maar de volgende teleurstelling in de lange strijd staat voor de deur: de behandeling die ze nu nodig heeft wordt niet vergoed.

Lees meer

Coronanieuws: 1487 nieuwe Brabantse besmettingen, landelijk 8182 nieuwe patiënten

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Vrachtwagen vliegt in brand voor een stoplicht in Dongen

Een vrachtwagenchauffeur kreeg dinsdagochtend de schrik van zijn leven toen zijn truck ineens in brand vloog voor het stoplicht op de Steenstraat in Dongen. De man kon zichzelf in veiligheid brengen.

Lees meer

Anneke kan na 50 jaar stilte eindelijk de stemmen van haar man, kinderen en kleinkinderen horen

Het leven van Anneke Arts-Theunissen (77) uit Boxmeer was zo ongewoon dat ze er tijdens de coronacrisis een boek over heeft geschreven. Als doof meisje moest ze zichzelf staande zien te houden zonder steun van haar ouders. Na vijftig jaar stilte kreeg ze een implantaat en kon ze ineens horen. Over die heftige gebeurtenis gaat haar boek.

Lees meer

Kleine autohandelaar ziet drie wagens in vlammen opgaan: 5000 euro beloning voor gouden tip

Rutger Treure kon zaterdagavond nog net op tijd in zijn auto stappen om die uit de vlammenzee te rijden. Maar drie andere auto's van de beginnende handelaar gingen in vlammen op. Nu looft de man uit Wijk en Aalburg 5000 euro uit voor de tip die naar de brandstichter leidt.

Lees meer

Extra boa's en camera's moeten overlast van asielzoekers terugdringen

Een aantal bewoners van asielzoekerscentra (azc’s) in ons land veroorzaakt geregeld overlast. Tien gemeenten, waaronder vier in Brabant, hebben samen een half miljoen euro gekregen van het rijk om de problemen aan te pakken.

Lees meer

Automobilist (30) springt uit rijdende auto om aan politie te ontkomen

Een 30-jarige bestuurder had dinsdagochtend, toen hij de politie zag op de A58 bij de afrit Ulvenhout, wel heel veel haast om uit zijn auto te komen. Nog voordat de agenten hun auto stil hadden kunnen zetten, sprong de man namelijk uit zijn nog rijdende auto, zo laat de politie weten.

Lees meer

Rapper Boef mag anderhalf jaar niet autorijden nadat hij met 300 per uur over de snelweg scheurde

Rapper Boef mag anderhalf jaar niet autorijden en moet 6500 euro overmaken naar de Vereniging voor Verkeersslachtoffers. Dat bepaalde het gerechtshof in Den Bosch na een aantal grove snelheidsovertredingen. Met de uitspraak wordt een eerder vonnis van de rechtbank in Breda bevestigd.

Lees meer

Twee slechtvalken wonen in de kerktoren van Breda en van het klokkenspel trekken ze zich niets aan

Hoog boven Breda, in de Grote Toren, huizen sinds kort twee slechtvalken. De kerk doet er alles aan om de roofvogels een warm welkom te geven. Maandag kregen ze zelfs hun een eigen nestbak. "Het is geweldig dat ze er zijn", zegt directeur Marieke Wiegel van de Grote Kerk enthousiast.

Lees meer

Veel vallende sterren de komende dagen: ‘Keer extra omhoog kijken als je de hond uitlaat’

De meteorenzwerm Orioniden trekt vanaf maandagavond over onze provincie. De vallende sterren bereiken op woensdagavond rond tien uur een maximum, dan is er kans op wel 30 tot 40 vallende sterren per uur. Of je er ook echt zoveel gaat zien is echter onzeker volgens Weerplaza. “Er wordt helaas veel bewolking verwacht.”

Lees meer

Frank B. zegt dat hij gevaarlijk fentanyl tussen oud ijzer vond, maar rechter gelooft er niets van

De 43-jarige Frank B., bij wie een recordhoeveelheid van de levensgevaarlijke pijnstiller fentanyl in zijn schuurtje in Eindhoven werd gevonden, blijft voorlopig vastzitten. Dat oordeelde de rechtbank in Den Bosch dinsdag. Volgens zijn advocaat vond zijn cliënt de fentanyl bij toeval tussen een partij oud ijzer. Inname van een kleine hoeveelheid kan al dodelijk zijn.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant