Openen in browser

        

Operatie Alfa: OM vindt straffen te laag en gaat 8 keer in hoger beroep

Veel straffen die zijn opgelegd in de zaak Operatie Alfa, zijn te laag. Dat is het oordeel van justitie, nadat de vonnissen uitgebreid zijn bestudeerd. In de zaken tegen acht van de verdachten, gaat het OM in hoger beroep.

Lees meer

Aantal coronabesmettingen blijft dalen

De afgelopen week zijn er opnieuw minder coronabesmettingen geconstateerd in Brabant. In de afgelopen zeven dagen zijn er 1317 mensen positief getest op het coronavirus. Dat is zo'n 16 procent minder dan een week eerder.

Lees meer

Fietsster overleden na aanrijding met bestelbusje in Breda

Bij een ongeluk op de Westerparklaan in Breda is dinsdag iets na twaalf uur een fietsster om het leven gekomen. De vrouw werd op de oversteekplaats bij het Heilaarpark geschept door een bestelbusje. Hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Lees meer

Traumahelikopter landt op de snelweg na ongeluk met vrachtwagen

Een traumahelikopter is in de nacht van maandag op dinsdag op de A58 geland, na een ernstig ongeluk met een vrachtwagen. De snelweg werd afgesloten voor verkeer.

Lees meer

Belg (32) overleden na botsing tegen boom in Budel

Een automobilist van 32 uit het Belgische Pelt is maandagavond om het leven gekomen bij een ongeluk op de Nieuwendijk in Budel. Dat bevestigt de politie. De man raakte van de weg en botste tegen een boom.

Lees meer

Agenten slaan agressieve man minutenlang met wapenstok, filmpje op internet

In een filmpje dat rondgaat op internet is te zien hoe politieagenten maandagmiddag op het NS-plein in Tilburg een agressieve man proberen aan te houden en hem minutenlang slaan met de wapenstok. De man was volgens de politie onder invloed van drugs. "Hij heeft voor het gevecht iemand een klap gegeven en een auto vernield", vertelt de woordvoerder van de politie.

Lees meer

Hier werd de eerste vorst aan de grond van deze herfst gemeten

Voor het eerst sinds de zomer is maandagnacht vorst aan de grond gemeten. Woensdrecht had de landelijke primeur: het werd daar -0,2 graden aan de grond.

Lees meer

Auto botst tegen boom in Waalre, bestuurder is spoorloos

Een auto is maandagavond van de N69 in Waalre geraakt en tegen een boom gebotst. De chauffeur ging er vandoor en is nog altijd spoorloos.

Lees meer

Tientallen drugsvaten in achtertuin in woonwijk: 'Gekke types'

In de achtertuin van een huis aan de Honthorststraat in Eindhoven zijn 46 vaten gevonden met grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. Er zijn drie mannen aangehouden. Volgens buurtbewoners zag iemand hoe de vaten werden ingeladen in een busje en werd toen de politie gebeld.

Lees meer

Twee auto's botsen op elkaar bij ernstig ongeluk in Helmond

Twee auto's zijn maandagavond laat op elkaar gebotst op een kruising in Helmond. De bestuurder van een van de auto's moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen.

Lees meer

Coronanieuws: forse daling van aantal coronagevallen en ziekenhuisopnames

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws rondom de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan