Openen in browser

        

Hoogste aantal coronabesmettingen ooit in Brabant: 11.658 in een week tijd

In Brabant zijn de afgelopen week 11.658 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is het hoogste aantal ooit en 32 procent meer dan de 8821 van vorige week.

Lees meer

'Geldautomaat komt op de slechtst denkbare plek', dorpsraad sleept gemeente voor de rechter

Ans van de Kerkhof snapt dat het een rigoureuze actie is om naar de rechter te stappen, maar de dorpsraad van Beek en Donk zag geen andere mogelijkheid. "Ze willen een geldautomaat plaatsen op de slechtst denkbare plek in het dorp. Toen ik de dorpsraad in ging had ik echt nooit verwacht dat ik de gemeente Laarbeek nog eens voor de rechter zou slepen."

Lees meer

Coronanieuws: grote stijging coronabesmettingen in Brabant afgelopen week

Bijna tien maanden na het eerste officiële coronageval in ons land is er ook deze dinsdag weer veel te melden over het virus, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Oud distributiecentrum van Jumbo en voormalig Amphia Ziekenhuis priklocaties voor coronavaccin

Een voormalig distributiecentrum van de Jumbo in Veghel wordt vanaf 11 januari een priklocatie voor de eerste vaccinatieronde in de strijd tegen het coronavirus. In het oude Amphia Ziekenhuis aan de Langendijk in Breda wordt vanaf 18 januari gevaccineerd.

Lees meer

Jumbo Foodmarkt in Breda drie dagen én nachten open voor kerstinkopen

Midden in de nacht je kerstboodschappen doen. Dat kan bij Jumbo Foodmarkt in Breda. De supermarktketen verruimt in de aanloop naar kerst de openingstijden, waardoor je er drie dagen én nachten lang terecht kunt. Het bedrijf wil zo de kerstdrukte spreiden.

Lees meer

Huis onbewoonbaar door brand in Vinkel

Een huis aan de Hyacinth in Vinkel heeft maandagavond zware schade opgelopen bij een brand en is voorlopig onbewoonbaar. De brand werd rond negen uur gemeld. Er was niemand in het huis, dat ligt in de wijk 't Soperse Bos.

Lees meer

Ook Villa Pardoes blijft voorlopig dicht: teleurstelling voor gezinnen met een ernstig ziek kind

Thomas en Mandy Bruijns zouden dit jaar met hun kinderen Kerstmis vieren in Villa Pardoes, een vakantiehuis voor gezinnen met een ernstig ziek kind in Kaatsheuvel. Daar keken ze erg naar uit, want vanwege de ziekte van hun zoontje Thijs zijn langere uitstapjes geen vanzelfsprekendheid voor het gezin uit Wouw. Maar corona trok er een streep door. Net als alle hotels blijft ook Villa Pardoes voorlopig dicht. "Een klein drama", zegt directeur Peter Persoon.

Lees meer

Man die zelf vuurwerk in elkaar knutselde zit tijdens oud en nieuw in de cel

Een 46-jarige man uit Vught blijft nog zeker twee weken vastzitten voor het bezit van vuurwerk. De rechtbank in Den Bosch heeft dit bepaald. Dit betekent dat de vuurwerkfanaat oud en nieuw in een cel moet doorbrengen. De afgelopen jaren stak hij tijdens de jaarwisseling steeds voor kapitalen vuurwerk af. Een deel daarvan knutselde hij zelf in elkaar.

Lees meer

Ruftende neushoorn levert Dierenrijk vooral leuke reacties op

2020 gaat de geschiedenisboeken in als een bewogen en pittig jaar. Je zou bijna vergeten dat er ook heel veel mooi, leuk en vrolijk nieuws was. Bijvoorbeeld de neushoorn die duizenden mensen aan het lachen kreeg door een enorme scheet te laten vlak voor de neus van een aantal dierentuinbezoekers die op een terras zaten te eten. Omroep Brabant blikt terug.

Lees meer

Politie kan tijdens jaarwisseling aanbellen bij te volle woonkamers

De politie let tijdens de jaarwisseling op volle huiskamers en illegale feesten waarbij de coronaregels worden overtreden. Agenten moeten daar dan wel tijd voor hebben. Tien mensen in een woonkamer die oud en nieuw vieren, kan genoeg reden zijn om de politie aan de deur te krijgen. "Dan gaan we echt wel aanbellen", zegt politiechef van Oost-Brabant Wilbert Paulissen in het Eindhovens Dagblad.

Lees meer

Man (22) opgepakt voor mensenhandel na vermissing van minderjarig meisje

Een 22-jarige man is dinsdag in de wijk Hoge Vucht in Breda opgepakt voor mensenhandel en seksuele uitbuiting. De politie kwam bij de man uit nadat maanden geleden een minderjarig meisje als vermist werd opgegeven.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant