Openen in browser

        

Minder nieuwe coronapatiënten naar ziekenhuis, omikrongolf op zijn retour

De omikrongolf lijkt over zijn hoogtepunt heen. Niet alleen daalde het aantal geregistreerde besmettingen voor de tweede week op rij, ook kwamen de afgelopen zeven dagen minder nieuwe coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen terecht. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM en het ROAZ.

Lees meer

Ireen Wüst als eerste sporter ooit Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau

Schaatsster Ireen Wüst is voor haar uitzonderlijke prestaties op de Olympische Winterspelen benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is de eerste sporter ooit die deze onderscheiding heeft gekregen. "Een heel grote verrassing.”

Lees meer

Laatste carnaval ongeneeslijk zieke Ad: traan in de ogen, pilsje in de hand

Ad van Dalen uit Den Bosch wordt door zijn familie omschreven als 'een carnavalsliefhebber in hart en nieren'. Geen minuut wilde hij missen van het feest. Eind 2019 werd hij ongeneeslijk ziek, maar hij wilde nog één keer carnaval vieren. Zijn laatste wens kwam uit. Liggend op een brancard en met een pilsje in de hand zong hij in een vol café het nummer 'Vogeltje wat zing je vroeg' luidkeels mee.

Lees meer

Vogels gevlogen na storm: ‘Ze komen niet terug, het zijn geen postduiven'

Erik Zwaga (69) uit Eindhoven baalt als een stekker. Afgelopen weekend waaide zijn vogelkooi kapot waardoor zijn eigenhandig gekweekte vogels de wijde wereld introkken. Grote kans dat zijn vogels het niet overleven.

Lees meer

112-nieuws: drugsdumping in Woensdrecht • Jane (38) nog vermist

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Coronanieuws: omikron lijkt op z'n retour, 4670 besmettingen

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Storm Franklin zit dakdekkers in de weg, want de ladders waaien om

Denk je met Dudley en Eunice alles gehad te hebben, komt daar ook storm Franklin nog overheen. Dakdekkers hebben hun handen vol na het stormachtige weekend. Ze willen de boel herstellen, maar dat valt niet mee door het aanhoudende slechte weer. Want door de harde wind, blijft de ladder niet staan.

Lees meer

Brabantse olympiërs gehuldigd: 'Onze vader is zo trots'

De laatste olympische Brabanders zijn maandag vanuit Peking teruggekeerd naar Nederland. Alle sporters, onder wie goudhaantje Ireen Wüst, werden in Amsterdam gehuldigd. Dat gebeurde in het bijzijn van familie en vrienden in het Holland Heineken House. Dinsdag volgt voor de medaillewinnaars nog een ontvangst bij koning Willem-Alexander.

Lees meer

Tilburg bevindt zich in het stenen tijdperk: 'Meer beton dan groen'

Gemeente Tilburg is één van de meest versteende steden van Nederland, dat maakt milieuorganisatie Natuur & Milieu maandag bekend. De wijken bij de Spoorzone, de binnenstad en Oud-Noord bestaan volgens het onderzoek meer uit beton dan uit groen.

Lees meer

Politie lost schoten bij arrestaties op Midden-Brabantweg bij Kaatsheuvel

De politie heeft dinsdagmiddag meerdere waarschuwingsschoten gelost op de Midden-Brabantweg bij Kaatsheuvel. Dat gebeurde tijdens de arrestatie van twee mannen.

Lees meer

Met een thuistest hartfalen opsporen, Breda en Eindhoven zijn proefregio's

Tienduizenden inwoners van de regio’s Eindhoven en Breda kunnen deze zomer een speciale testkit thuisgestuurd krijgen waarmee hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en chronische nierschade vroegtijdig op te sporen zijn. Het gaat om een grootschalig onderzoek onder 50 tot 75 jarigen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan