Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Twee drugslabs gevonden bij woonwagenkamp in Tilburg, een verdachte aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag twee drugslabs gevonden op een woonwagenkamp aan de Rugdijk in Tilburg. Een verdachte is aangehouden, een andere persoon is gevlucht.

Lees meer

Zwemvereniging alweer zonder zwembad: 'Om moedeloos van te worden'

De leden van zwem- en waterpolovereniging De Krabben in Bergen op Zoom worden er moedeloos van. Ze zitten nu bijna twee weken zonder zwembad. Na de heropening van De Schelp werd het bad op 12 oktober al weer gesloten vanwege een technische storing. “We zouden graag willen weten waar we aan toe zijn”, zegt voorzitter Ferry van Vegchelen.

Lees meer

Slimme technologie levert Helmond internationale prijs op maar geen geld

De gemeente Helmond heeft dinsdag een internationale prijs gewonnen omdat ze koploper is op het gebied van 'slimme mobiliteit'. De prijs werd in Singapore uitgereikt in de categorie 'gemeenten'. De prijs is voor een systeem dat weet waar voertuigen zich bevinden, zodat bijvoorbeeld verkeerslichten daarop reageren en op groen springen.

Lees meer

Scooterdief verstopt zich met knuppel op zolder in Breda

De politie heeft dinsdagochtend een 28-jarige scooterdief uit Breda opgepakt. De man had zich met een knuppel op zolder verstopt toen agenten naar hem op zoek waren.

Lees meer

Innovatieve stripshow en foodtruck 'Broodje poep', ook dat is de Graduation Show van de DDW

Of je even kan poepen en plassen. Gratis. Want dan kan dit gebruikt worden voor de broodjes poep. Fides Lapidair windt er geen doekjes om tijdens de Graduation Show van de Dutch Design Week. Ze is student aan de Design Academy Eindhoven en trekt met haar foodtruck 'Broodje poep' flink de aandacht. En dat geldt ook voor de stripshow van Maggie Saunders

Lees meer

Tractor vliegt in brand in Oss, straat korte tijd afgesloten

Een tractor is dinsdagochtend in brand gevlogen aan de Ruwaardsingel in Oss. Zover bekend raakte niemand gewond.

Lees meer

Verbindingsweg tussen de A16 en de A58 bij Breda weer vrij na ongeluk met vrachtwagen

De verbindingsweg tussen de A16 (Antwerpen-Breda) en de A58 (Breda-Tilburg) was dinsdagmiddag dicht vanwege een ongeval. De weg is inmiddels weer vrij.

Lees meer

Met sonarboot op zoek in het Markkanaal naar de vermiste Sacco Tange

De politie zoekt dinsdag met een sonarboot naar de 53-jarige Sacco Tange uit Oosterhout, die sinds vorige week zondag wordt vermist. Eerst wordt gezocht in het Markkanaal bij Oosterhout en daarna mogelijk in andere wateren.

Lees meer

Yori stottert al z'n hele leven en geeft 4 tips aan niet-stotteraars

Het zijn haastige tijden, waarin we niet altijd tijd hebben om naar elkaar te luisteren. Dat merkt stotteraar Yori Eichhorn (30) uit Heeze, helaas maar al te vaak. In gesprekken blijkt dat niet iedereen genoeg tijd heeft om naar hem te luisteren en zelfs zinnen voor hem afmaakt. Daarom op Internationale Stotterdag een paar tips: 'Wat moet je wel en niet doen in een gesprek met iemand die stottert?'

Lees meer

Geallieerden wilden Duitse hoofdkwartieren bombarderen maar misten doel, 27 burgers kwamen om

22 oktober 1944. Na de uitbraak richting het westen van Brabant gaan de geallieerden nu ook vanuit de corridor volop in de aanval, richting Den Bosch en Tilburg. Ze starten massaal de operatie Pheasant: ‘fazant’. Iedere dag lees je hier alle gebeurtenissen van die dag in 1944.

Lees meer

Fietsers durven nauwelijks te stoppen in het schemer op de Reeshofdijk: 'Ik ben al eens beroofd'

"Ik durfde eigenlijk niet goed te stoppen", zegt een fietsster als onze verslaggever haar aanspreekt over de veiligheid op de Reeshofdijk. Er rijden veel fietsers en scooters in de schemering. Het is dé fietsroute tussen de nieuwbouwwijk Reeshof en het centrum van Tilburg.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant