Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Zomerstorm Francis komt eraan: ‘Ik zou de tuinstoelen maar vastzetten’

Het wordt onstuimig weer de komende dagen, met fikse windstoten. Hier in Brabant kunnen windstoten voorkomen van 75 tot 85 kilometer per uur. Dat kan zeker tijdens de zomer voor schade zorgen.

Lees meer

Coronanieuws: afgelopen week minder mensen positief getest, meer sterfgevallen en ziekenhuisopnamen

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Duikers vinden mes waarmee 18-jarige man werd neergestoken in Deurne

Duikers in de Heiakkervijver in Deurne hebben maandag het mes gevonden dat anderhalve week geleden werd gebruikt bij een steekpartij aan het Haageind. Eerder werd een 15-jarige jongen uit het Limburgse Horst opgepakt voor de steekpartij.

Lees meer

Naar Spanje ondanks code oranje: 'Dan maar tien dagen in quarantaine'

Sinds middernacht geldt code oranje voor heel Spanje. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies aangescherpt. Toch blijft niet iedereen direct thuis. Op Eindhoven Airport vertrekken er dinsdagochtend nog vluchten met Brabanders naar de Spaanse zon. En de eerste reizigers komen terug.

Lees meer

Zoon van raadslid Jack de Vlieger wordt verdacht van moord op zijn vader

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de zoon van Jack de Vlieger uit Sint-Michielsgestel van moord op zijn vader. Mocht dit niet kunnen worden bewezen, dan zet het OM in op doodslag. Een woordvoerster heeft dit verklaard.

Lees meer

Romafamilie protesteert voor gebouw Rijkswaterstaat in Den Bosch, politie ook aanwezig

Zo'n dertig tot veertig leden van een Romafamilie hebben dinsdagochtend geruime tijd met spandoeken voor het gebouw van Rijkswaterstaat aan de Zuidwal in Den Bosch gestaan. De familie komt uit Den Bosch en een aantal leden worden beschuldig van witwassen. Ze zijn boos op de overheid.

Lees meer

900 handtekeningen om burgemeester te steunen: ‘Waalre is een wespennest’

Een groep inwoners uit Waalre heeft maandagavond 900 handtekeningen aangeboden aan de gemeenteraad als steun voor burgemeester Brenninkmeijer. Dat gebeurde vooraf aan de raadsvergadering over de politieke crisis in de gemeente. De initiatiefnemers noemen Waalre een wespennest.

Lees meer

Actie om vervallen kerktoren te behouden: ‘Dit is een stuk geschiedenis’

De Sint-Jozeftoren in Veldhoven wordt mogelijk binnen niet al te lange tijd wordt gesloopt. Inwoners van de Veldhovense wijk d’Ekker laten het er niet bij zitten en willen dat de kerktoren blijft staan. De opvallende kerktoren uit 1962 zou dusdanig vervallen zijn, dat de renoveringskosten de pan uitrijzen.

Lees meer

Twee auto's uitgebrand in Eindhoven, politie vermoedt brandstichting

Twee auto's zijn verwoest door een brand op de Saenredamstraat in Eindhoven. De politie denkt dat de branden zijn aangestoken.

Lees meer

Grootste problemen in Oss voorbij, spoorwegovergangen weer open: er rijden nog geen treinen

De grootste problemen in Oss zijn rond kwart voor vier dinsdagmiddag voorbij. De spoorwegovergangen zijn weer open. Dit betekent dat verkeer overal in de stad het spoor weer kan oversteken. Dit nadat rond halftwee bij werkzaamheden bij Station West in Oss kabels kapot werden getrokken en de spoorbomen omlaag bleven.

Lees meer

B en W mogen blijven nadat raadsleden in de krant moesten lezen over geruzie in Waalre

Burgemeester Brenninkmeijer van Waalre en de vier wethouders in de gemeente blijven voorlopig zitten. Dat is de uitkomst van een gemeenteraadsvergadering over de politieke crisis. De gemeenteraad nam een motie van afkeuring aan over de gang van zaken.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant