Openen in browser

        

Weer reebok doodgebeten door hond, daarna 'kop afgesneden door verzamelaar'

Voor de achtste keer in korte tijd is in de Loonse en Drunense Duinen een dode reebok gevonden. Ook nu stierf het dier tijdens een aanval door een hond, concludeert boswachter Jan Meesters. Maar het dier was ook onthoofd. Mensenwerk, concludeert de boswachter.

Lees meer

Nieuw besmettingsrecord, ook aantal ziekenhuisopnames stijgt weer

Het aantal coronapatiënten dat in de Brabantse ziekenhuizen wordt opgenomen, stijgt weer na wekenlange dalingen. Dit is het gevolg van de torenhoge aantallen besmettingen in onze provincie. Afgelopen week kwamen er 40.592 geregistreerde besmettingen bij: een nieuw record.

Lees meer

Groot spandoek bij NAC: vrienden helpen zieke Cor bij zoektocht donornier

'Wie kan Cor helpen?' Dat is de tekst op een groot spandoek dat vanaf nu elke thuiswedstrijd in het stadion van NAC hangt. Het gaat over de 41-jarige Cor Dufour uit Breda, die al vijftien maanden tevergeefs zoekt naar een donornier. Het gaat snel bergafwaarts met de suikerpatiënt en daarom schieten zijn voetbalvrienden nu te hulp.

Lees meer

Jongen (15) trapt agent van motor tijdens achtervolging: 'Ongelofelijk'

Een 15-jarige jongen heeft zondag een agent van zijn motor getrapt tijdens een achtervolging in Eindhoven. De geschrokken politieagent doet zijn verhaal maandagavond op Instagram. "Ik ben er goed vanaf gekomen."

Lees meer

Oudere vrouw voor tienduizenden euro's opgelicht door 'bankmedewerkers'

Een oudere vrouw in Landhorst is tienduizenden euro's armer door oplichting. Ze werd gebeld door 'bankmedewerkers' en maakte meer dan 70.000 euro over. Dat meldt de politie maandag.

Lees meer

Bijna alle mountainbikes gestolen bij oude wielerclub Mathieu van der Poel

Het bestuur van RSC de Zuidwesthoek zit met de handen in het haar. Dit weekend werd ingebroken in de fietsenstalling. Ongeveer dertig mountainbikes zijn weg. De kostenpost: 15.000 tot 20.000 euro. De wielervereniging is niet verzekerd. "We kunnen woensdagmiddag niet met de jeugd trainen."

Lees meer

Voor acteur Arijan van Bavel komt versoepeling te laat: 'Lang hoop gehad'

Dinsdag maakt het kabinet waarschijnlijk bekend dat de theaters weer open mogen, maar Arijan van Bavel is er dit seizoen niet meer in te zien. Zijn Theater van de Klucht krijgt het niet meer voor elkaar. "Het is wel zuur ja."

Lees meer

Coronanieuws: 7389 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Kickbokser Robbie Hageman door kanker nooit meer de ring in: 'Het is klaar'

Meervoudig wereldkampioen kickboksen Robbie Hageman (30) uit Eindhoven gaat niet meer de ring in voor een afscheidswedstrijd. De tumor in zijn hoofd laat dat niet toe. Volgende week dinsdag gaat hij onder het mes. Op Instagram neemt The Rabbit afscheid van zijn vechterscarrière.

Lees meer

Laatste uren in lockdown: topdrukte bij Sligro, musea en dierenparken klaar

De voorbereidingen voor de versoepelingen zijn in volle gang. Dinsdag wordt waarschijnlijk bekendgemaakt dat onder meer horeca, musea, pretparken en dierentuinen op woensdag hun deuren weer mogen openen. Ook sportcompetities mogen worden hervat, met publiek. "De ramen worden extra gepoetst en de paden worden schoongemaakt", vertelt Dierenpark de Oliemeulen.

Lees meer

Grootste drugsdumping ooit op Brabantse Wal ligt er na een jaar nog steeds

Bijna een jaar na de vondst, is een enorme dumping van drugsafval in natuurgebied De Brabantse Wal bij Bergen op Zoom nog altijd niet opgeruimd.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan