Openen in browser

        

Zorgen in Den Bosch nemen toe: winkelcentra dichtgetimmerd, scholen eerder dicht

De vrees voor onrust in Den Bosch neemt dinsdagmiddag toe. Winkels in winkelcentra De Rompert en de Helftheuvelpassage zijn gesloten. Leden van de M-Side, de harde kern van FC Den Bosch, hebben zich 'ter protectie' verzameld bij winkelcentrum De Rompert. Sommige scholen en kinderopvangcentra hebben dinsdagmiddag besloten aanwezige leerlingen eerder naar huis te sturen, melden ouders op sociale media. De Bossche burgemeester roept ouders op het gesprek met hun kinderen aan te gaan. "Houd ze binnen."

Lees meer

Avondklokrellen: Sportclubs gelasten trainingen af, scholen sluiten eerder

In Brabant wordt gevreesd voor nieuwe rellen, nadat het zondag en maandag ook al compleet uit de hand liep in verschillende steden. In veel plaatsen nemen winkeliers het zekere voor het onzekere en timmeren de winkels dicht. Sportclubs zeggen de trainingen af en scholen gaan eerder dicht.

Lees meer

Coronanieuws: 629 nieuwe coronagevallen in Brabant, laagste aantal sinds begin oktober

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Relschoppers wilden naar Jeroen Bosch Ziekenhuis, ambulances uitgeweken

Relschoppers hadden maandagavond ook het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch op het oog. Ze deden een poging om bij het ziekenhuis komen, maar dat is niet gelukt. Dat bevestigt de directeur van het ziekenhuis.

Lees meer

Sfeer slaat om in Den Bosch: grote groep op vernielingstocht, meerdere mensen aangehouden

De situatie loopt steeds verder uit de hand in Den Bosch. Tussen de honderd en honderdvijftig mensen verrichten vernielingen aan in het centrum. Er wordt gegooid met vuurwerk, de Jumbo is geplunderd en ramen van woningen en auto's zijn ingegooid. Alle toegangswegen naar Den Bosch zijn afgesloten en bussen rijden niet meer.

Lees meer

Burgemeester van Den Bosch over rellen: 'ME kon niet snel genoeg worden ingezet'

"Mijn Bossche hart bloedt", zo reageert burgemeester Mikkers ontdaan op de rellen in zijn stad maandagavond. Hij is vol ongeloof over de gebeurtenissen. "Het is zelden dat een burgemeester stilvalt, maar deze avond ben ik wel een paar keer stilgevallen." Hij kondigde ook direct een onderzoek aan, omdat het lang duurde voor de ME in de stad aanwezig was.

Lees meer

Alle toegangswegen naar Den Bosch zijn afgesloten vanwege rellen, ook bussen rijden niet meer

Het is niet mogelijk meer om Den Bosch in te komen. Alle toegangswegen naar de stad zijn afgesloten. Dat is vanwege de rellen die in het centrum van Den Bosch plaatsvinden. Ook al het treinverkeer naar Den Bosch is stilgelegd, meldt ProRail.

Lees meer

Jumbo na plunderingen in Den Bosch: 'Onze medewerkers zijn veilig'

Relschoppers in Den Bosch hebben maandagavond de Jumbo City aan de Visstraat opengebroken en geplunderd. De supermarkt is van binnen volledig vernield. De winkel laat maandagavond weten dat het personeel veilig is.

Lees meer

Opnieuw oproepen tot rellen in Den Bosch, noodverordening van kracht

De gemeente Den Bosch heeft een noodverordening afgekondigd na nieuwe oproepen tot geweld op sociale media. "De politie heeft signalen dat deze mensen zich willen keren tegen politie, handhavers en hulpverleners", schrijft de gemeente.

Lees meer

Veel schade in Den Bosch: om de winkel zijn de ruiten kapot

Het centrum van Den Bosch ligt er dinsdagochtend om zes uur nog stil en verlaten bij. Dat was maandagavond wel anders. Vanaf ongeveer negen uur trokken rellende en plunderende jongeren door de stad.

Lees meer

Maaike van vernielde Primera in Den Bosch is volledig gebroken: 'Nu komen de tranen'

In shock zag Maaike Neuféglise, eigenaresse van de Primera in Den Bosch, maandagavond hoe haar winkeltje in de Visstraat volledig geplunderd en vernield werd. De volgende ochtend overheerst vooral het verdriet en zit ze er volledig doorheen. “Ik heb maar een uurtje kunnen slapen. Het is hartverscheurend.”

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant