Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Coronanieuws: landelijk 10.315 nieuwe besmettingen, half miljard extra voor steun aan bedrijven

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Collega's van omgekomen agent Jeroen (28) zijn 'overweldigd' door alle steunbetuigingen

Bij de politie komen enorm veel steunbetuigingen binnen nadat zaterdagavond de 28-jarige agent Jeroen Leuwerink om het leven is gekomen bij een noodlottig ongeval op de A270 bij Nuenen. "Dit is overweldigend en helpt ons dit pijnlijke verlies draagbaarder te maken", schrijft de politie Helmond op Instagram. Meerdere collega's van Jeroen delen het bericht.

Lees meer

Coronanieuws: CoronaMelder-app veel gebruikt, ziekenhuizen behandelen 2249 coronapatiënten

In dit liveblog hielden we je maandag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Sluw of slim? Politie verstopt flitsapparaat tussen berg herfstbladeren

Na het lezen van dit bericht let je waarschijnlijk extra goed op je snelheid als je voorbij een bladkorf rijdt. Daar kan zomaar flitsapparatuur van de politie in verstopt zitten.

Lees meer

Beruchte beroepscrimineel William Jan H. verdachte in zaak rond martelcontainer

De 43-jarige beroepscrimineel William Jan H. is een van de verdachten in de zaak van de martelcontainer in Wouwse Plantage. Hij werd eerder verdacht in geruchtmakende moordzaken uit 1999 en 2008. Dat schrijft De Telegraaf. De moord op Remco van der Torre in 2008 is een van de bekendste Rotterdamse coldcasemisdrijven.

Lees meer

Vuurwerkhandel Baarle-Hertog: 'Meer vuurwerkcontroles in grensstreek schrikt klanten af'

De aankondiging van de politie dat er dit jaar meer gecontroleerd gaat worden op vuurwerk schrikt klanten af. Dat zegt Pedro Kipping van Zena vuurwerk in grensgemeente Baarle Hertog. Maandag kreeg de vuurwerkzaak al verschillende telefoontjes en mailtjes van klanten die vroegen of er al gecontroleerd wordt.

Lees meer

'Als de zorg niet mag instorten, moeten we nu in lockdown', zegt wetenschapper van het RedTeam

Als we willen voorkomen dat de zorg instort, dan ontkomen we niet aan een stevige lockdown. Die conclusie trekt de Tilburgse organisatiewetenschapper en RedTeam-lid Marino van Zelst. “Elke dag dat we langer wachten met een lockdown is gokken met de zorg.”

Lees meer

Aantal coronabesmettingen in Brabant stijgt met 1681

De afgelopen 24 uur zijn er 1681 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd in Brabant. Dat zijn er 548 minder dan een dag eerder, toen er 2225 besmettingen werden gemeld. Dat aantal is een dag later bijgesteld naar 2229.

Lees meer

D66-fractieleider Rob Jetten besmet met coronavirus

Rob Jetten, de fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, is positief getest op het coronavirus. Hij heeft milde klachten, meldt hij op Twitter. De politicus uit Uden zit in thuisquarantaine. Omdat hij zich verder niet ziek voelt, werkt hij vanuit huis gewoon door.

Lees meer

Auto met twee vrouwen opzettelijk van de weg gedrukt in Helmond, man opgepakt

Een 26-jarige automobilist uit Geldrop is dinsdag opgepakt, omdat hij maandagmiddag opzettelijk een auto van de weg had gedrukt op de Europaweg in Helmond. De verdachte reed met hoge snelheid in op de auto waarin twee vrouwen zaten.

Lees meer

Wethouder van Gemert-Bakel derde op CDA-lijst voor Tweede Kamerverkiezingen

Inge van Dijk, voorzitter van het CDA in Brabant en wethouder in de gemeente Gemert-Bakel, staat op plek drie van de kandidatenlijst voor het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen. Alleen lijsttrekker Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt staan hoger.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant