Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Stoffelijke resten vermiste Johan van der Heyden gevonden in speciekuip

De politie heeft stoffelijke resten van de vermiste Johan van der Heyden aangetroffen in de eerder gevonden speciekuip. Dat bevestigt de politie dinsdag.

Lees meer

Geen 'Silotel' op CHV Noordkade in Veghel: rechtbank vernietigt vergunning

Er komt voorlopig geen hotel bovenop de oude silo’s op het CHV-terrein aan de Noordkade in Veghel. De gemeente Meierijstad had hiervoor eerder een vergunning afgegeven, maar die werd dinsdag door de rechtbank Oost-Brabant vernietigd.

Lees meer

Vijf mensen willen het nieuwe baasje van hangbuikzwijntje Barry worden

Vijf mensen hebben bij de Dierenbescherming aangegeven hangbuikzwijn Barry een nieuw huisje te willen geven. Het dier gaat niet zomaar naar de eerste de beste. "We willen zeker weten dat het niet een impulsief aanbod is", zegt woordvoerster Saskia Thijssen.

Lees meer

Lesje tonproaten van Andy Marcelissen: 'In iedere klas zit een grappenmaker'

Tonproater Andy Marcelissen kwam dinsdag naar basisschool de Schittering in Oudenbosch om een lesje te geven. De grappenmaker uit Raamsdonksveer geeft wel vaker les op basisscholen: "Ik doe dit om het ambacht tonproaten in ere te houden, het begint bij de jeugd."

Lees meer

De Woenselse Poort moet meer geld krijgen voor behandeling tbs-patiënten

De ggz-instelling De Woenselse Poort in Eindhoven moet meer geld krijgen van de overheid voor patiënten met complexe problemen. Dat bepaalde de rechter in Den Haag dinsdag. De instelling had samen met zeven andere klinieken een kort geding aangespannen.

Lees meer

Parkeren in de stad? Hier betaal je het meest (en het minst)

Ook in 2020 blijven parkeergelden een belangrijke inkomstenbron voor Brabantse gemeenten. In Tilburg stijgen de inkomsten uit betaald parkeren fors, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Op andere plekken blijven ze stabiel of dalen ze zelfs. Maar waar parkeer je nou het voordeligst als je een middagje naar de stad wil?

Lees meer

Carnavalskraker 'Effe Trekke' kan echt niet/wel, *streep door wat niet van toepassing is

Het nieuwe carnavalslied 'Effe Trekken en dan gaat ie in je mond' is voor velen prima te doen. Maar er zijn er ook voor wie het veel te ordinair klinkt. Meerdere experts, zoals Rob van de Laar van de Brabantse Carnavalsfederatie, gaven maandag hun mening al. Dat betekent dat we nog één mening missen. En dat is die van jullie. We vroegen via Facebook wat jullie, de carnavalsvierders, er nou eigenlijk van vinden.

Lees meer

Bekijk hier het laatste Brabantse nieuws in één minuut

Altijd weten wat er in Brabant speelt? In het Brabants Minuutje praten we je elke werkdag om 08.00 uur, 11.30 uur en 17.30 uur helemaal bij over het laatste nieuws uit onze provincie.

Lees meer

Lokale heffingen stijgen bijna overal, hoeveel stijgen ze in jouw gemeente? [KAARTJE]

Vrijwel alle gemeenten in Brabant verwachten dit jaar meer geld op te halen met lokale heffingen, zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en de rioolheffing. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In een aantal gevallen komt dit doordat de belastingen stijgen, soms zijn er andere redenen waarom deze posten meer opleveren.

Lees meer

Wil jij jurylid worden voor de verkiezing van Kies Je Kraker?

Heb jij verstand van carnavalsmuziek en wil je Omroep Brabant helpen met het beoordelen van alle inzendingen voor Kies Je Kraker? Meld je dan nu aan! We zijn op zoek naar twee juryleden die ons op dinsdag 4 februari komen helpen.

Lees meer

Enorm mozaïek van Vincent van Gogh in Zundert goed te zien vanuit de lucht [DRONEBEELDEN]

Het is net Ministeck voor gevorderden, maar dan met straatstenen. Op het YouTubekanaal Zundert van Boven is goed te zien hoe fraai de afbeelding van Vincent van Gogh op de Markt in Zundert is.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant