Openen in browser

        

Coronanieuws: Daling aantal coronagevallen, 9081 meldingen in Brabant afgelopen week

Ook deze dinsdag houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Medewerkers verpleeghuis boos op Jaap van Dissel: 'Hoe durft u deze uitspraak te doen?'

Jaap van Dissel van het RIVM moet persoonlijk excuses aanbieden aan alle medewerkers van verpleeghuizen. Dat schrijft Chantal Beks, lid van de Raad van Bestuur van Koepel voor Ouderenzorg De Wever in Tilburg. In een open brief reageert Beks op de opmerking van Van Dissel in een interview met de NOS. Daarin bracht hij het aantal besmettingen in verpleeghuizen in verband met het opleidingsniveau van de medewerkers. Volgens Beks deed de opmerking veel pijn bij haar collega's.

Lees meer

Rocker Peter Koelewijn wordt 80 en wil nog lang niet stoppen: 'Ik mis het optreden'

Peter Koelewijn is deze dinsdag 80 jaar geworden. En de rocker viert dat gewoon thuis: "Vanmorgen heb ik van mijn vrouw koffie gekregen. Normaal breng ik haar koffie." Koelewijn ziet zichzelf als een gezegend mens: "Ik heb gewoon geluk gehad."

Lees meer

Ruzie in Jumbo om mondkapje eindigt in knokpartij

Een klant van de Jumbo aan de Boschdijk in Eindhoven is maandag in een vechtpartij beland toen hij een andere klant aansprak op het niet dragen van een mondkapje.

Lees meer

Bij deze pompstations in Brabant tank je het goedkoopst

Wie nog voor het nieuwe jaar even snel voor de laagste prijs z’n auto wil volgooien, kan daarvoor het best terecht in Breda of in Best. Dat blijkt uit onderzoek van MultiTankcard onder alle tankstations in Nederland waar het afgelopen jaar minstens 500 keer werd getankt. In totaal werden ruim 4000 pomphouders geraadpleegd.

Lees meer

Vuurwerkbom zet auto in lichterlaaie, brandweer heeft moeite om brand te blussen

Een vuurwerkbom heeft maandag omstreeks 21.40 uur op de Statenlaan in Tilburg een Mercedes in lichterlaaie gezet. Een buurtbewoner hoorde eerst een lichte knal en gelijk daarop een zware knal.

Lees meer

Bewoner van appartement in Geldrop overvallen: 'Hij is heel erg geschrokken'

De bewoner van een appartement aan de Pieter Nuytsstraat in Geldrop is maandagavond overvallen. Onbekenden drongen rond halftien zijn huis binnen. Of ze iets hebben buitgemaakt, is niet bekendgemaakt.

Lees meer

Buren van zwaargewonde vuurwerkfanaat mogen weer naar huis na ontploffing

De omwonenden van de woning aan de Brederodeweg in Boxtel waar maandag zwaar vuurwerk ontplofte, zijn weer terug in hun huis. Eerder op de dag moesten ze hun huis uit, omdat de situatie niet veilig was. De groep werd opgevangen in het gemeentehuis. De bewoner van het huis raakte bij de explosie gewond aan handen en onderarmen. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis. Hoe hij eraan toe is, is niet duidelijk.

Lees meer

Twee mannen aangehouden bij controle noodverordening Veen

In Veen zijn maandagavond twee mannen korte tijd vastgezet omdat ze de noodverordening overtreden zouden hebben. Het gaat om een 19-jarige man uit Andel en een 28-jarige man uit Wijk en Aalburg. In Veen geldt sinds zondagavond een noodverordening omdat het al avonden onrustig is.

Lees meer

Eerste vuurwerk Breda ingeleverd: 'Degenen die deze rommel maken, mogen hun handen verliezen'

Schoorvoetend kwamen maandag de eerste Bredanaars naar winkelcentrum Hoge Vucht om vuurwerk in te leveren. Een paar doosjes, vooral astronauten en andere rotjes. De gemeente probeert met deze inleveractie de overlast door vuurwerk terug te dringen. Als coronamaatregel is het hebben en vervoeren van vuurwerk nu strafbaar. Maar ja, je zou maar een paar doosjes van vorig jaar over hebben. "Snel weg ermee", zegt een man die het vuurwerk van zijn zoon komt afgeven.

Lees meer

Anti-kraak in de strijd tegen criminaliteit: Maite woont voor 230 euro per maand in oud boerderijtje

Leegstaande boerderijen verhuren in de strijd tegen criminaliteit. Het is een oprukkend fenomeen op het Brabantse platteland. Voor slechts enkele honderden euro's per maand worden de boerderijen tijdelijk verhuurd. Ideaal voor mensen die goedkope woonruimte zoeken, maar ook een goede manier om ongenode gasten buiten de deur te houden. Door deze tijdelijke bewoning kan niemand ongezien een drugslab beginnen in een lege stal.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant