Openen in browser

        

Overvallers schieten op bewoner in Oudenbosch, daders nog op de vlucht

Bij een overval op een huis aan de Acaciastraat in Oudenbosch is dinsdagochtend een man beschoten en gewond geraakt. De twee daders zijn op de vlucht geslagen en worden gezocht door de politie. Het is onduidelijk of ze iets hebben buitgemaakt.

Lees meer

Scheurtje in een dak zorgde vorige maand voor E. colibacterie in kraanwater

Acht dorpen in Zuidoost-Brabant moesten het kraanwater vorige maand drie dagen eerst koken voor gebruik, vanwege de E.colibacterie. De oorzaak voor het opduiken van de poepbacterie, zo blijkt dinsdag uit navraag door Omroep Brabant: een klein scheurtje in het dak van een voorraadkelder van Brabant Water.

Lees meer

90 arbeidsmigranten moeten weg uit voormalig hotel in Eindhoven

De negentig arbeidsmigranten die in een voormalig hotel aan de Leenderweg in Eindhoven verblijven, moeten weg. De gemeente Eindhoven heeft zowel het uitzendbureau als de pandeigenaar opgedragen om de bewoning zo snel mogelijk te beëindigen, op last van een dwangsom.

Lees meer

Moet man in jurk ook de Efteling uit? Lang niet iedereen ziet dat zitten

Een ouder uit Weesp schreef in de Volkskrant een opvallende brief naar de Efteling. Haar zoon van zeven jaar oud uit zich als dochter en zat in een jurk in de attractie Symbolica. Daar wordt, volgens de moeder, een duidelijke boodschap voorgeschoteld: je bent bespottelijk. Op sociale media is lang niet iedereen het met die conclusie eens.

Lees meer

Dit huis staat al 16 jaar te koop op Funda, de bewoner legt uit hoe dat kan

Een huis aan D’n Dolvert in Heeswijk-Dinther staat al sinds 6 september 2005 op Funda. Dat is bijna 16 jaar en daarmee staat het het langst te koop van alle huizen in heel Nederland. Hoe kan dat als de woningmarkt zo overspannen is?

Lees meer

Het is vies benauwd, maar na dinsdag is dat over

Het is heel benauwd in Brabant. Dat komt doordat we precies op de grens zitten tussen warme lucht en koelere lucht vanaf de oceaan, vertelt Alfred Snoek van Weerplaza. "Er zijn nu plekken in Brabant waar de luchtvochtigheid honderd procent is."

Lees meer

Coronanieuws: 76 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws rondom de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Drugslab aangetroffen middenin het centrum van Veghel, man opgepakt

In het centrum van Veghel, aan de Meijerijstraat, is dinsdagochtend een klein drugslab aangetroffen in een schuurtje. Er is een man aangehouden, meldt de politie. Vermoedelijk gaat het om de bewoner van het appartement dat bij het schuurtje hoort. Volgens een omwonende woont er een Pools stel in het appartement, met een jong kind.

Lees meer

Nieuwe coalitie voor provinciebestuur: 'Zonder SP en nog vóór reces'

Als het aan de informateurs voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten ligt, is hierin geen plaats voor de SP. Vijf andere partijen - VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA – zijn het meest gelijkgestemd over de toekomstige rol van de provincie. Met hen is de kans op een nieuw bestuursakkoord het grootst. De informateurs Karla Peijs en Lambert Verheijen hebben dit maandagavond bekend gemaakt.

Lees meer

Man van 45 jaar aangehouden voor mishandeling van 11-jarig meisje

Een man van 45 jaar uit Oosterhout is aangehouden omdat hij een meisje van 11 jaar zou hebben mishandeld. Maandagmiddag rond vier uur werd de politie gewaarschuwd dat een mishandeling had plaatsgevonden in de Schrijversbuurt.

Lees meer

Kaas van de monniken in een paar dagen tijd al bijna uitverkocht

Wie nog graag een kilo kaas van de paters uit Berkel-Enschot wil hebben, moet er snel bij zijn. Van het overschot van 15.000 kilo kaas, is na vijf dagen al 10.000 kilo verkocht.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan