Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Dringend advies om mondkapjes te dragen in publieke ruimte regio Brabant-Zuidoost

John Jorritsma, voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, gaat de detailhandel in zijn regio 'ernstig en dringend' oproepen om een mondkapjesplicht in te stellen voor het personeel en de klanten. Daarmee volgt hij de richtlijnen die het kabinet maandagavond aankondigde voor de regio's Amsterdam, Rotterdam en Den Haag waar het coronavirus piekt.

Lees meer

Coronanieuws: bijna 20.000 nieuwe besmettingen in week tijd, carnavalsactiviteiten Tilburg afgelast

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Malafide ketelbouwer uit Tilburg spil in grote drugszaak: meerdere invallen en arrestaties

De politie heeft dinsdagochtend invallen gedaan in het hele land in de zaak tegen een malafide ketelbouwer uit Tilburg. In zijn woonplaats zijn drie invallen gedaan in bedrijfspanden, vertelt de politie. Ook in Den Bosch zijn invallen gedaan. De man is aangehouden, evenals zijn compagnons.

Lees meer

Tim, Lieke en Jeske kochten een leegstaande kerk om in te wonen

Je bent jong en wil graag op jezelf gaan wonen, dus koop je een...kerk. Dat besloten Tim (27), Lieke (25) en Jeske (23) van Pelt die de leegstaande kerk in hun dorp Biest-Houtakker overnemen. Het plan is dat Lieke er gaat wonen. In de oude kerk willen ze verder twee appartementen en een kantoorruimte realiseren.

Lees meer

Horeca-eigenaren balen van nieuwe maatregelen kabinet: 'Dit is de genadeklap'

Maximaal dertig mensen binnen in een ruimte en maximaal veertig mensen buiten en een verplichte sluiting van de horeca om tien uur 's avonds. De overheid komt met extra maatregelen om het coronavirus te bedwingen. Sommige ondernemers spreken van de 'genadeklap'.

Lees meer

Supermarktondernemer wil geen kwetsbarenuurtje: 'Wie ben ik om mensen te weigeren?'

Supermarkten in het hele land zijn verplicht om twee keer per dag alleen open te zijn voor kwetsbare groepen en ouderen. Erwin Kenter is al dertien jaar supermarktondernemer in Best en schrok gisteren van dit bericht. Hij ziet het helemaal niet zitten. "Wie ben ik om te zeggen dat iemand kwetsbaar is of niet? Maar we moeten dit gaan doen als ik Rutte mag geloven."

Lees meer

N279 is lange, saaie, rechte weg en juist daarom levensgevaarlijk, zegt verkeersdeskundige

De N279 bij Veghel is een lange, saaie, rechte weg. En juist dit kan volgens verkeersdeskundige Ruud Hornman van de Breda University of Applied Sciences een dodelijke combinatie zijn. "Zo'n weg die er zo ongevaarlijke uitziet, lokt vaak uit tot heel gevaarlijk gedrag."

Lees meer

Megaschadeclaim tegen DAF: bedrijven willen honderden miljoenen verhalen vanwege 'truckkartel'

Claimorganisatie MKB Claim eist 410 miljoen euro schadevergoeding bij vrachtwagenfabrikant DAF uit Eindhoven. Dat is de schade die transportbedrijven hebben geleden door het zogeheten jarenlange truckkartel, dat in 2011 aan het licht kwam.

Lees meer

Arts-microbioloog Kluytmans: 'Over twee weken 300 coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen'

Driehonderd coronapatiënten liggen over twee weken in de Brabantse ziekenhuizen. Nu zijn dat er nog honderd. Die voorspelling doet arts-microbioloog Jan Kluytmans van het Amphia Ziekenhuis in Breda op basis van huidige aantallen Brabantse coronapatiënten.

Lees meer

Zem (17) gaat viral met zijn voetbalteam, ruim 2 miljoen likes: 'Het gaat in alle landen rond'

Zem van Sambeeck uit Bladel is 17. Dat hij, zoals veel leeftijdsgenoten, een eigen Instagram- en TikTok-pagina heeft is niet zo bijzonder. Wél bijzonder is wat Zem deze week op die platformen gepresteerd heeft. Hij plaatste een filmpje met niet tien likes, zelfs niet met duizend, maar met ruim twee miljoen likes. Een heuse viral van Brabantse bodem.

Lees meer

Albert Verlinde gaat voor de VVD de politiek in

Liefhebbers van shownieuws komen bij de komende herindelingsverkiezingen in de gemeente Vught in ieder één bekende naam tegen. Albert Verlinde is lijstduwer, zo maakt de lokale VVD bekend.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant