Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Coronanieuws: 1721 nieuwe positieve tests in Brabant, 76 minder dan gisteren

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Efteling-bezoeker draait door, man wil geen afstand houden

Een Efteling-bezoeker is door het lint gegaan, toen een andere bezoeker hem vroeg om anderhalve meter afstand te houden. Op YouTube is te zien hoe de parkgast afgelopen week scheldend zijn middelvinger opsteekt tijdens watershow Aquanura.

Lees meer

Geldkoffer ontploft tijdens waardetransport in Tilburg, chauffeur onder de verf naar het ziekenhuis

De verfbom van een geldkoffer is dinsdagochtend ontploft tijdens een waardetransport aan de Havendijk in Tilburg, langs de Piushaven. De chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht. In geldkoffers zit doorgaans een verfbom ter beveiliging voor diefstal.

Lees meer

Man die Celine meenam wordt verdacht van seks met minderjarige en bezit kinderporno

De 31-jarige man uit Den Haag die woensdagavond werd aangehouden in de vermissingszaak van de 15-jarige Celine uit Berghem, blijft 14 dagen langer vastzitten. Dit bleek dinsdag in de rechtbank in Den Bosch waar de verdachte werd voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man wordt beschuldigd van drie strafbare feiten, waaronder het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag.

Lees meer

Bredaas café wordt omgetoverd tot foute kersttruienwinkel

Een gesloten tap en een lege bar? Dat betekent ruimte over voor andere dingen, dacht horeca-ondernemer Farid Bicane (35). De eigenaar van onder meer café Nassau in Breda moest in oktober nog veertig man ontslaan. Deze week opent hij een foute kersttruienwinkel in café Nassau. "Ik moet wel, want een kroeg zit er voorlopig niet in."

Lees meer

Jeffrey Herlings was korte tijd verlamd na crash in Italië: 'Vanaf mijn nek geen gevoel meer'

9 september is een datum die motorcrosser Jeffrey Herlings niet snel zal vergeten. Tijdens een training voor de Grand Prix van Faenza in Italië vloog Herlings over de kop en raakte kortstondig verlamd. "De wereld stond even stil", blikt de motorcrosser uit Oploo voor het eerst terug op het ongeluk.

Lees meer

Vader haalt kinderen snel uit bed tijdens brand

Zijn twee kinderen lagen te slapen toen een buurman Göksel Kucuk maandagavond rond tien uur kwam waarschuwen. Op dat moment sloegen de vlammen al uit het dak van het huis van de familie Kucuk aan de Tollensstraat in Oss. "Zo erg, de achterburen schrokken ervan", zo vertelt de vader van het gezin. Hij heeft de nacht in zijn auto geslapen. Zijn kinderen konden bij een tante terecht.

Lees meer

Moet de baas de quarantainekosten betalen voor wintersporters die een negatief reisadvies negeren?

De wereld is bijna helemaal oranje gekleurd door de coronapandemie. De kans dat de overheid dinsdag een negatief reisadvies geeft voor de kerstvakantie, is groot. Wat zijn de gevolgen voor je werk als je dit advies negeert? Arbeidsrechtadvocaat Simone Kaper uit Eindhoven geeft antwoord.

Lees meer

De winnaars van Holland's Got Talent gaan gewoon weer naar school, 'Er lag een rode loper'

Na het winnen van Holland's Got Talent dit weekend, was het maandag weer een ‘gewone’ schooldag voor de dansers Tommy Heeffer (17) en Rowan van den Boomen (16). Of nou ja, ‘gewoon’: “De conciërge had een rode loper voor ons neergelegd.”

Lees meer

Vrachtwagen vol drugsafval brandt uit in Deurne

Een vrachtwagen met drugsafval is maandagavond laat in Deurne uitgebrand. De truck stond op een bospad, de Blokpostweg, in de buurt van het zorgcentrum voor gehandicapten het Rijtven. De vrachtwagen was volgens omstanders volgeladen met grote en kleine metalen en kunststof vaten.

Lees meer

Uitslaande brand verwoest zolder van huis in Oss, bewoners kunnen op tijd wegkomen

Een uitslaande brand in een huis aan de Tollensstraat in Oss heeft maandagavond de zolder verwoest. De vlammen sloegen uit het dak. De bewoners van het huis konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant