Openen in browser

        

Ruim 24.000 nieuwe besmettingen, druk op ziekenhuizen neemt toe

Er zijn in de afgelopen week 24.340 besmettingen geconstateerd in Brabant. Dat is opnieuw een weekrecord, maar het zijn er maar nét iets meer dan een week eerder. Daarmee lijkt de stijging van het aantal coronabesmettingen af te vlakken, maar het is ook te verklaren door een gebrek aan testcapaciteit. De druk op de ziekenhuizen blijft wel stijgen.

Lees meer

Vrouw die omkwam bij brand in huis Dongen was 29 jaar oud

De vrouw die afgelopen weekend overleed bij de brand in een huis in Dongen was 29 jaar oud. Dat maakte de politie dinsdag bekend. Een 22-jarige Poolse vrouw ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Lees meer

Naftadief moet mogelijk bijna een miljoen aan schadevergoeding betalen

Als het aan de officier van justitie ligt, moet een 32-jarige man uit Litouwen een jaar de cel in en ruim een miljoen euro schadevergoeding betalen voor diefstal van onder andere de giftige olie nafta. Hij wordt verdacht van het illegaal aftappen van een ondergrondse pijplijn in zowel Haaren, Bakel, Deurne, Udenhout en Beek en Donk. "Dit had heel fout af kunnen lopen", aldus de officier.

Lees meer

Coronanieuws: 3707 besmettingen en nieuw weekrecord in Brabant

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Sauna Goirle al vroeg op stoom door avondlockdown: 'We hadden al 50 gasten'

In Goirle zetten saunagangers graag de wekker voor een ochtendje sauna. “Zondag hadden we al vijftig vroege klanten en maandagochtend hadden we al dertig vroege vogels binnen”, aldus Beau Pompe van Thermen Goirle. “We gaan nu al om negen uur ’s morgens open omdat ook wij om vijf uur ’s middags de sauna moeten sluiten.” Hij krijgt veel complimenten van zijn klanten die ook tijdens de avondlockdown naar de sauna komen.

Lees meer

'Pillenbaas Peerke S. uit Eindhoven opgepakt bij grote drugsactie'

Bij de drugsactie van de politie dinsdagmorgen in Zuidoost-Brabant, waarover Omroep Brabant berichtte, is één van de belangrijkste kopstukken van de Brabantse onderwereld aangehouden. Dit meldt De Telegraaf. Het gaat volgens de krant om Peter ’Peerke’ S. (59). De politie wil alleen kwijt dat de hoofdverdachte 59 is en in een gevangenis is gearresteerd.

Lees meer

Politie vermoedt dat drugscriminelen goederentrein China-Tilburg misbruiken

De goederentreinverbinding tussen China en Tilburg wordt mogelijk misbruikt door drugscriminelen. De politie maakt zich hierover zorgen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Lees meer

Flat in Helmond ontruimd vanwege brand, 2 bewoners naar ziekenhuis

Een flatgebouw aan de Venuslaan in Helmond is maandagnacht ontruimd vanwege de rook die was vrijgekomen door een brand in een garagebox. Twee bewoners zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Ze hadden rook ingeademd.

Lees meer

112-nieuws: Gewonde bij ongeluk in Waalwijk • hennepkwekerij in Oss

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Naftadief die giftig olielek veroorzaakte in Haaren dinsdag voor de rechter

De man die vorig jaar in Haaren nafta zou hebben gestolen uit een ondergrondse pijplijn, staat dinsdag in Den Bosch voor de rechter. De diefstal kwam aan het licht doordat het giftige olieproduct uit een door de dieven aangelegde leiding stroomde. Daardoor raakte de bodem vervuild. De 32-jarige verdachte uit Nuland zou ook op andere plekken in de provincie vergelijkbare pogingen hebben gedaan, tussen februari 2018 en maart dit jaar.

Lees meer

Corona-speakers Eindhoven stonden per ongeluk loeihard, zegt gemeente

Peter kan weer opgelucht ademhalen. Het geluid van de speakers bij zijn appartement in het centrum van Eindhoven is zachter gezet. Uit die luidsprekers in de winkelstraten klinkt sinds vrijdag een stem, die als een soort stadsprediker, het winkelend publiek wijst op de coronamaatregelen. Dat die stem loeihard klonk, was volgens de gemeente een foutje. Peter fronst de wenkbrauwen bij die lezing.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan