Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Gezinsdrama Etten-Leur: vader Onur K. opgepakt

Onur K., de 33-jarige man die werd gezocht vanwege het gezinsdrama in Etten-Leur, is opgepakt.

Lees meer

Steek met jouw video iemand een 'Hart Onder de Riem'

We kunnen elkaar deze dagen niet begroeten met drie zoenen, zoals we dat in Brabant gewend zijn. Ook kunnen we geen arm om iemand heen slaan die dat nodig heeft. Laat daarom in een videobericht op Omroep Brabant weten dat je aan iemand denkt. In 'Hart Onder de Riem' laten we de filmpjes zien en we vermaken je met programma's uit de oude doos.

Lees meer

Plastic anti-coronaplaten voor winkels niet aan te slepen: 'We komen om in het werk'

Terwijl veel ondernemers door de coronacrisis met de handen in het haar zitten komen ze bij Vos kunststoffen in Veen juist handen tekort. Het bedrijf dat plastic anti-coronaplaten maakt voor winkels, moet overuren draaien om aan de vraag te voldoen.

Lees meer

Aantal coronabesmettingen in Brabant stijgt minder hard: 181 nieuwe gevallen gemeld

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in Brabant is dinsdag met 181 toegenomen ten opzichte van een dag eerder. De toename is daarmee fors minder dan de afgelopen dagen. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Lees meer

Huisartsen vrezen dat mensen te lang rondlopen met ernstige klachten die losstaan van corona

Brabantse huisartsen vrezen dat patiënten te lang blijven rondlopen met ernstige gezondheidsklachten, omdat ze vanwege de coronacrisis geen contact opnemen met de toch al zwaarbelaste huisarts. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant langs diverse dokters. Een landelijk noodplan is in de maak.

Lees meer

Hoogste aantal coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen tot nu toe, piek komt dichterbij

In de Brabantse ziekenhuizen liggen nu ruim 500 coronapatiënten. Dat is het hoogste aantal tot nu toe, blijkt uit nieuwe cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ). Ook op de intensive care ligt het hoogste aantal patiënten tot nu toe: ruim honderd. De ziekenhuizen vermoeden dat in de komende dagen de piek wordt bereikt.

Lees meer

LIVEBLOG CORONAVIRUS: aantal doden in Nederland passeert de duizend, Bravis verdubbelt IC-capaciteit

In dit liveblog houden we je op de hoogte van al het nieuws over de coronacrisis.

Lees meer

Ashley werkt op een corona-afdeling: 'Nog nooit zoveel patiënten op een dag zien overlijden'

‘Verplegen op de toppen van mijn kunnen’, zo noemt Ashley Venrooij haar werk op de corona-afdelingen van het Bernhoven ziekenhuis. Daar verzorgt ze sinds enkele weken patiënten die ernstig ziek zijn door het virus. Voor vakblad Nursing vertelde ze over haar ervaringen.

Lees meer

Oude foto's helpen Corry Konings de coronacrisis door

Zoals alle artiesten, heeft ook Corry Konings uit Berkel-Enschot door de coronacrisis nu geen werk. En dus heeft ze nu eindelijk eens tijd de boel op te ruimen. "Ook nu vragen mensen nog wel of ik niet even een liedje kan komen zingen. Maar ik blijf binnen, ik kijk wel uit."

Lees meer

Iedereen aan de legpuzzels en gezelschapsspelletjes door coronacrisis: 'Niet aan te slepen'

Het is een flinke chaos in het huis van Ale en Willemien Sytsma uit Eindhoven. Normaal gesproken liggen de legpuzzels van hun webshop Pientere Puzzels en Spellen netjes in de stellages op zolder en in de garage. Maar nu staan de dozen overal. "Opbergen heeft geen zin meer", zegt Ale. Want de bestellingen komen razendsnel binnen.

Lees meer

Een placemat met familiefoto’s om eenzaamheid te bestrijden

“Het corona-virus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel." Die woorden van koning Willem-Alexander inspireerden Maarten Weemen uit Haps. Nu maakt hij gratis placemats met familiefoto’s voor mensen in een ziekenhuis of verzorgingshuis. En die blijken gewild.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant