Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Kijk nu LIVE: kankerexperts geven op Wereldkankerdag antwoord op jouw vragen

Alles wat je maar wilt weten over kanker kun je nu vragen aan de mensen die er verstand van hebben: de kankerexperts van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Omroep Brabant besteedt vandaag op Wereldkankerdag samen met het ziekenhuis in vier live-uitzendingen aandacht aan de vier meest voorkomende soorten van kanker.

Lees meer

Cocaïnebende handelde vanuit huis in Helmond, tot 18 maanden celstraf opgelegd

Een 33-jarige leider van een bende die zich bezighoudt met cocaïnehandel, is dinsdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot 18 maanden cel. Ook vijf andere mannen kregen straffen opgelegd. Het is het resultaat van een grote drugsactie van oktober 2018 in Helmond. Ruim 70 agenten vielen toen verschillende woningen binnen.

Lees meer

Meisje misbruikt door trainer bij voetbalclub in Etten-Leur: celstraf en schadevergoeding

Een man uit Etten-Leur heeft een gevangenisstraf van twee jaar gekregen, omdat hij een minderjarig meisje seksueel heeft misbruikt. Ook moet hij haar een schadevergoeding van ruim 2500 euro betalen. De rechtbank in Breda heeft dit dinsdag bepaald. De feiten werden in de eerste helft van 2018 gepleegd bij een voetbalclub in Etten-Leur.

Lees meer

Bas (44) overleefde dikkedarmkanker: 'Ik had beter naar mijn lichaam moeten luisteren'

Vijf jaar geleden zag het leven er voor de inmiddels 44-jarige Bas Hermes heel anders uit. Bij de man uit Schijndel werd dikkedarmkanker geconstateerd. Vandaag de dag is hij hersteld van de operatie en de chemokuur die erop volgde. Bovendien mocht hij op deze ochtend van Wereldkankerdag de effectenbeurs openen in Amsterdam.

Lees meer

Demian (17) viste een Duits alarmpistool uit het kanaal, maar hij mag het niet houden

Het wapen dat Demian en zijn vriend Tim uit Valkenswaard zondagmiddag uit het Eindhovens Kanaal visten, blijkt een Duits alarmpistool te zijn. Het ding lag waarschijnlijk al heel lang in het water. De twee 17-jarige jongens vonden het wapen tijdens het magneetvissen, volgens de politie werkte het pistool toen al niet meer.

Lees meer

Jumbo Foodmarkten in Breda en Tilburg gaan als eerste HEMA-producten verkopen

De Foodmarkten van Jumbo in Breda en Tilburg zijn de eerste waar klanten straks ook spullen van de HEMA kunnen kopen. In 2019 werd bekend dat de twee ketens hun krachten zouden bundelen, alleen nog niet waar.

Lees meer

Drugspanden waar wapens werden gevonden, gesloten door gemeente Gilze en Rijen

De gemeente Gilze en Rijen heeft twee panden voor drie maanden gesloten waar onder meer harddrugs werden gevonden. Ze staan aan de Nerhoven. Er zouden ook wapens en gestolen spullen zijn aangetroffen, maar dat kan nog niet worden bevestigd. Eén pand was gekraakt, het andere gebouw werd volgens de regels (tijdelijk) bewoond.

Lees meer

Wolf beet drie schapen dood in Boekel en Venhorst

De schapen die in december dood werden gevonden in Boekel en Venhorst zijn gedood door een wolf. Dat bevestigt BIJ12 na berichtgeving door het Brabants Dagblad. BIJ12 handelt namens de provincies schade af aan fauna, in dit geval dus de doodgebeten schapen.

Lees meer

Verdachte van brandmoord Ger van Zundert wil zijn hond zien in de gevangenis

De spanning was goed voelbaar op de publieke tribune in de rechtbank in Breda dinsdagmorgen. Verdachte Janie H. (51) liet daar na maanden van afwezigheid zijn gezicht zien. De vrouw en zoon van Ger van Zundert volgden de zitting via een videoverbinding vanuit een andere zaal. H. wil nog altijd niets kwijt over de dood van Van Zundert.

Lees meer

Hier zie je hoeveel jouw gemeente verdient aan de hondenbelasting

De baasjes zullen het niet fijn vinden, maar de gemeente Tilburg blijft de gemeente in Brabant waar het meeste geld binnenkomt via de hondenbelasting. Vorig jaar brachten hondenbezitters al ruim 1,6 miljoen euro in het laatje, voor dit jaar heeft de gemeente Tilburg 16.000 euro meer begroot.

Lees meer

IJsbrand (24) betaalt met de chip in zijn hand: 'Nu kan ik nooit meer m'n portemonnee vergeten'

Zo op het eerste gezicht zie je niets aan de linkerhand van IJsbrand. Totdat hij zijn hand aanspant. Onder de huid zie je een staafje van 12 millimeter lang. Het is een chip waarmee IJsbrand zijn kluisje op school kan openen. Of kan betalen. “Ik liet mijn portemonnee vaak in mijn jaszak zitten. Dat kan nu niet meer. Ik kan mijn hand niet laten liggen.”

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant