Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Jos (62) ligt al zes weken op de intensive care met corona maar mag er nu bijna af: 'Een wonder'

“Het is een wonder.” Dit zegt Yvonne Klaassen (58) uit Eindhoven nu het eindelijk beter gaat met haar man Jos (62). Hij ligt al weken op de intensive care van het Catharina Ziekenhuis met corona. “Gisteren zes weken geleden werd hij opgehaald met de ambulance en de volgende dag werd hij op de intensive care in slaap gebracht en aan de beademing gelegd. En nu heb ik net het bericht gekregen dat hij morgen of overmorgen van de ic af mag. Het is gewoon geweldig.”

Lees meer

Horecatycoon: 'Terrassen open nog niet genoeg, als dat het enige is gaan we gewoon open'

Als de terrassen weer opengaan is dat een goede eerste stap, maar het is nog niet genoeg. Dat zegt de Etten-Leurse horecatycoon Laurens Meyer (60) tegen Omroep Brabant. Hij heeft meer dan vijftig kroegen waaronder een aantal in Breda. “Het kan niet zo zijn dat er voor de helft van de bedrijven een oplossing komt. Als er niet meer verandert, dan gaan we 1 juni hoe dan ook toch open.”

Lees meer

60-koppig harmonieorkest brengt vanuit huis muziekstuk ten gehore: 'Apart maar toch samen'

Eigenlijk was het plan van harmonie Sub Umbra uit Veldhoven om dinsdag te spelen in Oirschot ter ere van Bevrijdingsdag. Maar gezien de omstandigheden moest er, zoals door alle activiteiten, ook door dit optreden een streep. “Stilzitten is voor ons als muzikanten echter geen optie”, legt Lianne van den Boogaard namens de harmonie uit. “En dus zijn we allemaal thuis aan de slag gegaan met het stuk Arromanches.”

Lees meer

LIVEBLOG CORONAVIRUS: forse stijging aantal coronadoden in Nederland, 12 nieuwe Brabantse doden

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis - binnen de regio, maar ook ver daarbuiten.

Lees meer

Hoe wordt bepaald of de coronamaatregelen kunnen worden versoepeld? [UITLEGVIDEO]

We zitten inmiddels al een flinke tijd met zijn allen in de intelligente lockdown. Veel mensen zijn daarom benieuwd wanneer een deel van de maatregelen weer kan worden opgeheven. Wanneer mag je weer naar je werk? Of naar het terras?

Lees meer

'Dit zorgt voor een hoognodig stukje bewustwording', billboards WO II raken mensen in Gilze en Rijen

"Indrukwekkend", noemt een voorbijganger ze. De billboards die op zeventig plekken door Gilze en Rijen hangen als herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Op die borden staan foto's uit de oorlogstijd en citaten van kinderen over vrijheid. Het is dit jaar precies 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd.

Lees meer

Spandoek Willem II verwoest, actie lijkt te maken te hebben met KNVB-besluit

Het spandoek waarmee Willem II-supporters de spelers van hun club maandag - toen die de training hervatte - alvast succes wensten in de Europa League, is in vlammen opgegaan. Dit zou gebeurd zijn door FC Utrecht-fans.

Lees meer

Ondernemer doneert 60 kilo kroonkurken voor rolstoelbus meervoudig gehandicapte Nanne (6)

De ouders van de meervoudig gehandicapte Nanne van den Broek (6) uit Rucphen zijn dringend op zoek naar kroonkurken en oud ijzer. Met de opbrengst willen ze een rolstoelbus voor hun dochter aanschaffen. Horecaondernemer Kees Baak uit Oss las bij Omroep Brabant deze oproep en besloot in actie te komen.

Lees meer

Overval Hoogeloon: tweede verdachte aangehouden

Een 36-jarige man zonder vaste woonplaats is maandag aangehouden in verband met een overval die 2 april plaatsvond in Hoogeloon.

Lees meer

Flatbrand in Rosmalen trekt veel bekijks: politie houdt omstanders op afstand

Bij een flat aan De Engstoep in Rosmalen heeft dinsdagmorgen brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij. Veel mensen kwamen een kijkje nemen.

Lees meer

Grote stijging coronapatiënten: toestroom is meer dan verdubbeld, maar 'het beeld blijft gunstig'

Er zijn maandag veel meer mensen opgenomen (89) in Brabantse ziekenhuizen met coronaverschijnselen dan zondag (41). Maar dat wil niet meteen zeggen dat mensen het minder nauw nemen met de maatregelen, zegt het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ). “Dit zien we vaker na het weekend. En de uitstroom van patiënten neemt nog altijd toe, zeker maandag, dus overkoepelend blijft het beeld en de trend gunstig.”

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant