Openen in browser

        

Aangekondigd boerenprotest: provinciehuis uit voorzorg dicht

Het provinciehuis in Den Bosch is woensdag gesloten. Ook de parkeerplaatsen blijven dicht. Dat heeft te maken met een aangekondigde actie van boeren woensdag bij het provinciehuis.

Lees meer

Gemeente blijft er bij: parkeren op grond voor je eigen garage mag niet

Het parkeerprobleem van de bewoners van de Van Sonstraat in Tilburg gaat voorlopig niet opgelost worden. Ze klaagden deze week bij Omroep Brabant dat ze 97 euro boete moeten betalen, als ze op hun eigen terrein parkeren. Het gaat dan om een stukje grond precies voor de garages achter hun huizen. De gemeente zegt dat dit soort stukjes grond gezien mogen worden als openbare weg, dus dat bekeuren in principe mag.

Lees meer

Woondrama Helmond voorbij, maar kopers wel voor 16.000 euro het schip in

Het woondrama met de 26 onafgebouwde huizen in Helmond nadert zijn einde. De gemeente koopt de bouwgrond terug van de kopers. De zogenoemde Nul-op-de-meterwoningen die erop staan worden gesloopt. Maar daarmee is het financiële drama voor de 26 kopers nog niet voorbij. Zij blijven onderaan de streep zitten met een verlies van 16.000 euro.

Lees meer

Coronanieuws: 343 nieuwe besmettingen in Brabant, 100 meer dan dag eerder

In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Helpende M-side FC Den Bosch kon gang gaan na avondklokrellen

De harde kern van voetbalclub FC Den Bosch, die na de avondklokrellen in die stad hielp bij het handhaven van de openbare orde, weigerde zich aan de regels te houden die de lokale driehoek (politie, gemeente en OM) had opgesteld. "We laten ons niet chanteren, maar moeten de groep ook niet tegen ons krijgen", staat in een van de documenten die NRC bij de gemeente Den Bosch opvroeg.

Lees meer

Boeren starten trekkers voor 'bikkelharde actie' op woensdag: 'Oog om oog'

Zo’n 150 trekkers verwacht voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) bij de boerenprotesten woensdag in Brabant. Het gaat om ‘acties op meerdere plekken’ in de omgeving van Den Bosch. “De woede is groot”, weet de voorman uit Sint Hubert.

Lees meer

Jeugdbescherming in Brabant onder verscherpt toezicht

De jeugdbescherming in Brabant komt een half jaar onder verscherpt toezicht te staan. Het duurt nog steeds te lang voordat kinderen een vaste jeugdbeschermer krijgen, concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in een nieuw rapport.

Lees meer

'Criminelen die granaten neerlegden belden zelf 112'

De criminelen die granaten neerlegden bij een bedrijf in Breda, belden mogelijk zelf het alarmnummer 112 . De granaten hadden bij een explosie een verwoestend effect op de omgeving gehad, meldt de politie Zeeland-West-Brabant aan De Telegraaf.

Lees meer

Auto in brand op de A2 bij Best

Een brandende auto op de A2 bij Best zorgde dinsdagochtend iets voor negen uur voor vertraging in de richting Den Bosch. De rechterrijstrook was daar dicht.

Lees meer

Mandemakers worstelt nog met nasleep mega-hack maar levert wel weer meubels

Badkamers en keukens worden bij de meubelzaken van de Mandemakers Groep nog altijd met potlood op ruitjespapier ontworpen. De systemen worden allemaal gecontroleerd en krijgen bij de herstart extra beveiliging. Het zijn de naweeën van de grote ransomware-aanval vorige week. Het bedrijf werd door professionele hackers buitengesloten uit de eigen interne computersystemen en kon niks meer. Inmiddels kunnen wél weer meubels geleverd worden aan klanten.

Lees meer

Man (53) opgepakt voor het bedreigen van de gemeente Cuijk

De politie heeft een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het bedreigen van de gemeente Cuijk. Maandagochtend werd telefonisch een ernstig dreigement geuit aan het adres van de gemeente. De verdachte is later op de dag aangehouden en zit vast voor verhoor.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan